četrtek, 26. marec 2015

Hladilniki hrani hrano

Hladilniki nam hrani hrano . Ohranjanje hranilnih vrednosti je modrost, ki jo človek ceni od najstarejših časov do danes. Hladilniki so sodobni nasledniki vseh predhodnih rešitev, ki so pomagale človeku ohranjati hrano v stanju užitnosti in uporabnosti. Danes hladilniki niso več nobena posebnost. Posebnost pa so varčnih hladilniki.



Varčni hladilniki danes vedno bolj nadomeščajo klasične hladilnike. Zato danes ni nobena redkost, da klasični hladilniki zaključijo svojo življenjsko pot na odpadu, čeprav so še povsem dobro delujoči. Energija, ki jo klasičnih hladilniki zahtevajo za delovanje je prevelika, v primerjavi z varčnim. Zato se ljudje ob nakupu vedno bolj ozirajo na energijsko ustreznost njihovim željam. Za lažjo predstavo imamo na voljo oznake, ki jasno in enostavno sporočajo večjo ali manjšo ekonomičnost. Prihranek, ki ga je moč doseči z varčnim hladilnikom tudi ni težko izračunati. V marsikaterem primeru prihranek energije v razmeroma kratkem obdobju povrne investicijo, ki jo je zahteval hladilnik. Pri izračunu se lahko upošteva še mnoge druge lastnosti ponudbe. Največkrat so v ponudbah hladilniki z različnimi lastnostmi. Poleg ostalega je za racionalne kupce zelo pomembna višina investicije ter energijski razred hladilnika, ki jim je najbolj primeren. Višina investicije je odvisna od blagovne znamke, modela, izvedbe, trgovca, nakupnih ugodnosti in mnogih drugih podobnih lastnosti. Tudi energijski razred je od hladilnika do hladilnika različen. Oznaka je enostavna za razumevanje, informacija o potrošnji energije pa je zgolj pika na i odločitvi.

Kupci pri teh dveh lastnostih različno oblikujejo nakup. Nekaterim je najbolj pomembna energijska učinkovitost, drugim je pomembnejša cena, tretji imajo najraje dober kompromis med energetsko učinkovitostjo in ceno nakupa. V vsakem primeru pa sta to zgolj dve lastnosti, na izbiro imajo še veliko drugih lastnosti. Gre za seštevek lastnosti ali posamezne lastnosti, ki nekaterim kupcem povedo veliko o ustreznosti, drugim manj. Pomembne so tudi poprodajne storitve, ki jih nudi točno določen hladilniki .

http://www.beko-si.com/HLADILNIKI


Ni komentarjev:

Objavite komentar