Informacije o zdravju in lepoti, ter vseh podpornih elementih za zagotovitev vašega zdravja in lepote!
petek, 25. julij 2014
Vreme Rovinj naredi za privlačno turistično točko
Blagodejno Vreme Rovinj naredi za privlačno turistično točko, ki spada v razred ogleda vredno. Blagodejno vreme omogoča, da uspeva vse, kar tradicionalno sodi v kulturo kraja in okolice. Pomorstvo in kmetijstvo sta tipična razglednica kraja in okolice. Sončna in suha poletja, ter blage zime s padavinami omogočajo, da takšno vreme Rovinj prijetno s koristnim združi z rodovitno istrsko rdečo zemljo. Iz njenih globin posrka najboljše, kar se z delom pridnih rok prenese v kleti in shrambe. Vino, ki raste in je pridelano v teh kraji je znano tudi prek meja.
Ko vreme Rovinj obsije z blagodejno klimo niso veseli le kmetje. Tudi pomorščaki in vsi, ki plujejo po širnih morjih znajo povedati, da vreme Rovinj bogati z pomorskimi danostmi. Priča o tem, kako
vreme Rovinj zalaga z darovi morja je tudi kulinarika. Morska hrana je tisto, kar mnoge obiskovalce vabi, pa četudi na krajši izlet, na katerem prijetno s koristnim združijo doživetje lepot narave in kulture, z gurmanskimi užitki. Pomorske poti in bogastvo morja sta botrovala nastanku številnih znamenitosti, ki jih kraj in okolica lahko ponudi na ogled. Preko pomorskih poti so imeli povezavo z sodobnim svetom, svetovno znane kulture in ljudstva so jim bila na dosegu roke. Na poti do njih so spoznavali mnoge kraje, v samih svetovno znanih kulturah tistega časa, pa so našli marsikateri navdih, za izboljšanje pogojev življenja v svojem domačem kraju.
Da vreme Rovinj obsije s sončnimi žarki že v zimskih mesecih so vedeli že ljudje sila starih kultur. Blagodejno vreme Rovinj in okolico obdaruje z možnostmi za preživetje, so si zagotovo rekli že ljudje v kameni dobi. Nedaleč stran so našli njihove ostanke, ki govorijo o pradavnih kulturah na tem ozemlju. V času železne dobe je vreme Rovinj in širšo okolico naredilo za naselitve vredno. O tem pričajo ostanki kulture Histria.
Vreme Rovinj naredi za obiska vredno točko.
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar