ponedeljek, 28. maj 2012

Prehranske navade in omega 3 maščobne kisline

Sodoben življenjski tempo nas dobesedno sili v nezdravo prehranjevanje, ki ima za posledico nešteto negativnih učinkov, ki se sestavljajo, kot domine. Ko le te padejo se lahko znajdemo v precej neprijetnem položaju. Ne glede na vse, zdravje bi moralo postati naša primarna skrb. Nič nam ne pomagajo kupi denarja, če zdravje odpove. Nezdravi prehrani lahko kompenziramo s premišljenim izborom prehranskih dopolnil.

Naj že kar ob začetku dodam, da pri nobeni stvari ne gre pretiravati. Omega 3 maščobne kisline, spadajo v kategorijo esencialnih maščobnih kislin, ki bi morale biti del naše vsakodnevne prehrane. Vsi, ki obožujete ribe in ostalo z ribami povezano prehrano ste že na precej dobri poti zadostnega vnosa omega 3. Vsi ostali pa pričnite z povečanjem števila obrokov, ki vsebujejo ribe. Če vam nikakor ne uspe spremeniti jedilnika tako, da bi vseboval ribe in posledično omega 3 maščobe, vam preostanejo naravna prehranska dopolnila, ki bodo poskrbela za uravnotežen dnevni vnos omega 3 maščobnih kislin.

Z vnosom omega 3 v dnevno prehrano boste preventivno poskrbeli za marsikatero srčno-žilno bolezen. Če imate otroke vam toplo priporočamo, da jih čim prej privadite na uživanje hrane, ki vsebuje zadostno količino omega 3 maščobnih kislin. Ni zanemarljivo dejstvo iz mednarodnih raziskav, da omega 3 maščobe posredno vplivajo tudi na stopnjo mentalne in socialne inteligence otrok.

Ni komentarjev:

Objavite komentar