torek, 21. april 2015

Prošnja za delo, velik izziv

Prošnja za delo je velik izziv iskalcem zaposlitve. Med iskalci zaposlitve, katere prošnja za delo predstavlja niso le brezposelne osebe. Prošnja za delo predstavlja tudi zaposlene osebe. Njim je prošnja za delo motivacija za razvoj in osebnostni napredek. Delo poteka v drugačnem okolju od okolja, kjer so bile sedaj zaposlene osebe, ki jih delo motivira. Da je delo bolj kakovostno so izvedeli iz raznih medijev. Temu primerno so se uvrstili v skupino tistih oseb, ki ne zgolj razmišljajo, ampak rade tudi nekaj naredijo.



Prošnja za delo je prvi korak. To lastnost dobra delovna okolja tudi cenijo. Samoiniciativnost, ki jo predstavlja prošnja za delo, je na današnjem trug dela zelo iskana lastnost. Oseba, ki išče zaposlitev ali želi zamenjavo delovnega mesta se mora zavedati, da s tem nudi konkurenčne prednosti podjetjem oziroma drugim delodajalcem. Vsak delodajalec želi imeti v svoji delovni sredini predvsem ljudi, ki lahko nudijo več kot povprečje. S tem se delodajalec lahko bolje uveljavi na konkurenčnem trug kjer nastopa, posledično lahko bolj verjetno računa boljši uspeh in dobiček. Kar se seveda pri dobrem delodajalcu prenese tudi na zaposlene, predvsem pa do osebe ali oseb, ki so imele za dosežke največ zaslug. Nagrajevanje samoiniciativnosti je dobra lastnost delodajalcev. S tem samoiniciativne osebe tudi obdrži na delovnem mestu. Posledično si tudi ohrani konkurenčne prednosti pred drugimi udeleženci na trgu.

Konkurenčne prednosti so namreč želja čisto vseh udeležencev na posameznem trgu. Zato so tudi vsi zainteresirani za konkurenčne prednosti ter vse, kar te prednosti omogoča. V primeru zaposlenih oseb, si te osebe želijo, ponujajo jim mnoge boljše pogoje, če se odločijo za spremembo. Oseba, ki te konkurenčne prednosti lahko omogoča je s tem dvakrat nagrajena. Na eni strani je v dobrem delovnem okolju nagrajena zaradi rezultatov, hkrati pa zanimanje konkurenčnega okolja zanj, pomeni pridobljeno konstanto nagrajevanja. Prošnja za delo je korak v pravi smeri.

Ni komentarjev:

Objavite komentar