nedelja, 3. maj 2015

Kitajska, globalna prihodnost

Kitajska je država, ki jo zaznamuje globalna prihodnost . Globalno prihodnost Kitajska predstavlja iz več razlogov. Kot prvo je Kitajska najbolj naseljena država sveta. Veliko število prebivalcev ima v svetovni ekonomiji poleg tega dodatno težo zaradi ekonomske in splošne preteklosti dežele. Kitajska in njeni prebivalci se vedno bolj množično oskrbujejo z izdelki in mnogimi drugimi dobrinami zahodne civilizacije. Kitajska je dežela z več kot milijardo prebivalcev.



Dežela je velik, poleg tega velja Kitajska za eno najstarejših civilizacij sveta. Kitajska je v preteklosti veljala za zelo napredno deželo. Mnogi danes vsakdanji predmeti v izvoru izhajajo iz Kitajske. Glavno mesto Kitajske je Peking. V izvoru ime pomeni Severna prestolnica. Peking je velemesto. V ureditvi Kitajske ima prestolnica status mestne občine in province. Prestolnica šteje več kot štirinajst milijonov prebivalcev. Značilnost prestolnice je tudi v tem, da ni največje kitajsko mesto. Ta značilnost je prisotna tudi v nekaterih drugih deželah sveta. Največje mesto na kitajskem je Šanghaj. Mesto šteje več kot triindvajset milijonov pričevalcev. Mesto se je razširilo ob južnem bregu delte reke Jangce. V zadnjem obdobju nekaj desetletji je postal eno najpomembnejši komunikacijskih, finančnih, komercialnih in gospodarskih središč na Kitajskem. Mesto je veliko napredka doživelo zaradi pristanišča. Pristanišče se nahaja na zelo prometni legi. To je botrovalo napredku. Danes je pristanišče najbolj prometno na svetu. Kulturne znamenitosti Kitajske so prava protiutež sodobnemu urbanemu življenju in urbanim značilnostim današnjega dne.

Nahajajo se na različnih delih države, predstavljajo pa zelo bogato kulturno dediščino. Izumi, ki so del kulturne dediščine so bili v mnogočem mejnik človeške zgodovine. Zato tudi ne preseneča zelo stara navezava in povezava Evrope in Afrike s tem delom sveta. V zgodovini so bile to povezave izrednega ekonomskega in kulturnega pomena. Pomembnost povezava se odraža v raznih zgodovinskih dejstvih. Kitajska je dežela, ki doživlja v zadnjem obdobju neverjeten gospodarskih, kulturni in splošno bogat razvoj.

http://www.agencija-oskar.si/blog/mesto-x

Ni komentarjev:

Objavite komentar