nedelja, 3. maj 2015

Nogomet, svetovni šport

Nogomet je svetovni šport . Svetovni šport je nogomet zaradi prisotnosti na praktično vseh delih sveta. Nogomet je v različnih delih sveta različno priljubljen. Na nekaterih celinah je nogomet zelo priljubljen, na drugih celinah nogomet praktično ni znan. Nogomet je z vidika pripadnosti različno pomembne. V nekaterih delih sveta je pripadnost nogometnemu klubu lastnost, ki v veliki meri določa osebo.



Nogomet je tako prepoznaven in priljubljen. Poleg tega je nogomet moštven šport. Moštven šport je nogomet, ker v njem igra večje število igralcev. To hkrati pomeni, da se pomembno razlikuje od individualnih športov. V svetu ima nogomet različno priljubljenost tudi glede na čas. Zelo priljubljen je predvsem v času dogajanja pomenih tekem. To velja predvsem za tekme, ki predstavljajo najboljše igralce določene celice ali celo sveta. Pomemben pokazatelj priljubljenosti so predvsem navijaški klubi, število privržencev ter nenazadnje industrija, ki se je razvila okrog navijačev. Za mnoge navijače ni pomembno zgolj bežno spremljanja dogajanja v zvezi s priljubljenim moštvom. Zanje je pomembno, da so udeleženi na vsaki ali čim več tekmah, pomembo je, da imajo vse informacije, katere opisujejo na kratko vse, tako glede dogajanj na športnih zelenicah, kot tudi izven njih, pomembne pa je tudi njihov zunanji izgled ter sporočilna vrednost izgleda ter raznih rekvizitov. Navijaški rekviziti so zelo različni. Obstajajo načeloma enaki športni rekviziti, ki se v lastnostih ne razlikujejo, vendar se morajo hkrati razlikovati.

Napačen navijaški rekvizit na napačnem mestu ima lahko za lastnika oziroma uporabnika negativne lastnosti. Navijaštvo je lahko tudi prijetna in koristna aktivnost. V primeru, da gre za nogometni klub višjega kakovostnega razreda, to pomeni prisotnost na tekmah višjega kakovostnega razreda. Te tekme se odvijajo v tujih deželah, predvsem pa je organizacija ogleda tekme ter vse kar sodi zraven na primerno visokem nivoju. Nogomet ima mnoge privržence na tako lokalni, kot tudi širši regijski ravni.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar