sobota, 16. maj 2015

Uravnotežena prehrana, energijsko bogata in dobra

Uravnotežena prehrana je energijsko bogata in dobra. Vsaka uravnotežena prehrana nudi koristne učinke . Mnoge koristne učinke uravnotežena prehrana nudi, če je ustrezna v kakovosti in količini. Kakovostna uravnotežena prehrana je tista, ki nudi ravnovesje vseh sestavin. Količinsko ustrezna uravnotežena prehrana je tista, katera nudi optimalne količine. Kakovostna in količinsko ustrezna uravnotežena prehrana sta pogoj za dobro življenje in zdravje.



Uravnotežena prehrana se na prvi pogled zdi učena in zahtevna. Vendar temu ni vedno tako. Človek, ki dobro skrbi za svoje zdravje dobro ve, da ej to pogoj za dobro počutje. Oseba, ki se veliko giblje ve, da brez dobre in količinsko uravnotežene prehrane en more imeti učinkov. Praktično se ne more gibati. Razlike so opazne že pri vadbi. Skozi proces vadbe se oseba sreča z različnimi vajami. Te potekajo v tono določeni frekvenci oziroma ritmu. Razlike opazimo med različnim deli tega procesa. Običajno je dovolj že en napačen oziroma neustrezen obrok, da se naslednji dan čutijo negativne posledice takšne prehrane. Oseba je brez volje, nima motivacije, čuti pomanjkanje energije. Takšnim osebam ni potrebno zaradi tega oditi k zdravniku, strokovnjaku za prehrano ali drugi strokovni osebi. Največkrat sami vedo, kje je vzrok za napako. Poiščejo ga v kakovosti in količini prehrane. Velikokrat gre za del prehrane ali kakšen drug vpliv. Slednjih je v življenju veliko.

Pri vadbi gre lahko tudi za pretiravanja v različnih oblikah. Proces prebave je kompleksna aktivnost. Pri njej sodeluje mnogo človeških sposobnosti. Pri velikih telesnih naporih se večkrat zgodi, da proces prebave ne deluje pravilno ali sploh ne deluje. Vzrok gre iskati predvsem v organizmu samemu, ki nastale posledice ne more pravilno analizirati in ustrezno procesirati v prid zahtevami. Namesto tega telo črpa skrite zaloge iz drugih delov telesa, če jih seveda ima oziroma če to nastala situacija lahko dopušča. Uravnotežena prehrana je več kot zaželena.


Ni komentarjev:

Objavite komentar