sreda, 12. avgust 2015

Zaposlitev je iskana

Zaposlitev je iskana dobrina . Za današnji čas je značilno, da je za delo več ponudbe kot povpraševanja. Z drugo besedo, delo je težko najti. V času, ko se išče delo iskalcem koristijo vsaka dobra informacija. Predno se poišče delo je potrebno storiti mnogo. Prvi korak v času, ko se išče delo je iskanje primerne ponudbe.



Danes je ponudba za zaposlitev lahko razumljena na več načinov. Nekaterim je ustrezna vsaka zaposlitev katero so sposobni opravljati. Imamo pa tudi iskalce, katerim zaposlitev prinaša drugačne cilje in motive. Večji del ljudi išče zaposlitev, ki je dobro razmerje med sposobnostmi in nagrado. Manjši del pa predstavljajo ljudje, ki iščejo zaposlitev, katera ni skladna z njihovimi sposobnostmi. Največkrat je postopek pridobivanja povezan z nekaterimi ustaljenimi postopki. Izbrano delovno mesto zahteva kandidaturo. Kandidatura zahteva, da kandidata predstavi prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo. Največkrat so poslane kandidature klasične, včasih pa so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo posebne. Klasičnih oblik so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, ko se med seboj ne razlikujejo. Posebne pa so prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, ko pisec zapiše kandidaturo v čisto svojem slogu in na čisto svoj način. Na oseben način zapisani prošnja za delo, življenjepis, spremno pismo, so v mnogih primerih večja možnost za pridobitev dela, za katerega je vložena kandidatura. Kandidat na ta način lahko pridobi konkurenčno prednost. Zavedati pa se mora, da konkurenčna prednost še ne pomeni nujno tudi zaposlitve. V veliko primerih se zapisano tudi na različne načine preverja.

Najbolj napredni načini preverjanja so izvirni, kar pomeni, da se zanje ne ve oziroma niso splošno znani. Izvirni in napredni načini so tisti, kateri niso znani, hkrati pa so tudi prilagojeni točno določenim zahtevam delodajalca in delovnega mesta. Vsekakor je izvirnost velikokrat zelo dobrodošla. Zaposlitev zahteva prilagoditev vseh osebnih sposobnosti danim zahtevam na trgu dela.

http://www.mojazaposlitev.si/

Ni komentarjev:

Objavite komentar