sobota, 17. oktober 2015

Čevlji, klasična izbira

Čevlji so klasična izbira večine človeštva, brez njih si težko predstavljamo svojo zelo osnovno aktivnost. Klasična izbira so čevlji, ker je njihova prisotnost praktično tako dolga, kot je dolg obstoj človeškega razvoja in napredka. Človeka so čevlji začeli zanimati takrat, ko mu je postalo jasno, da napredek lahko prinaša številne izboljšave.



Do danes se ta misel ni spremenila, spremenili pa so se čevlji. Danes so prisotni bistveno bolj raznoliki čevlji. Dovolj je, da pogledamo v nam znano preteklost, ter pogledamo kakšni so bili čevlji naših prednikov. Razlika je več kot očitna. Danes številni uporabniki prisegamo na razne sodobne prijeme. Tako so pogosto v uporabi športni copati, natikači, cokle ter razna druga obuvala. V sodobnem času športni copati, natikači, cokle ter razna druga obuvala izražajo življenjski slog. Za nekatere skupine so športni copati, natikači, cokle ter razna druga obuvala že praktično tradicija. Drugim pa športni copati, natikači, cokle ter razna druga obuvala pomenijo priljubljeno obutev za prosti čas. V drugih primerih športni copati, natikači, cokle ter razna druga obuvala zamenjajo priložnosti primerna obuvala. S tem se je v veliki meri spremenila podoba garderobe posameznika. Tako je osebna garderoba danes veliko bolj pestra in raznolika kot je bila nekoč. Na eni strani to omogoča dostopnost, na drugi pa izbira oziroma zahteve uporabe. Danes je s številnimi spremembami lahko dostopnost doseči, kar pomeni, da imamo lahko več različnih vrst za različne namene.

Temu primerno kupec izbira artikle različnih vrst, za namene, ki jih sam najbolje pozna. S tem ima zgotovljene številne prednosti, zaradi katerih je takšna izbira tudi izvedena. Obstajajo pa seveda različni pogledi na smiselnost nakupne odločitve. Tako imamo primere, ko je smiselnost nakupne odločitve za isti artikel različna. In posledično tudi ob nakupni aktivnosti zelo različno izvedena. Čevlji imajo poleg osnovnih zahtev lahko tudi razne druge zahteve, ki služijo točno določenemu namenu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar