torek, 20. oktober 2015

Cv, zaposlitvena motivacija

Cv je lahko izražena zaposlitvena motivacija Danes cv lahko nudi dobro informacijo. Poleg tega je lahko dobra informacija , ki jo cv sporoča, vir motivacije. Danes na trug dela veliko ljudi povprašuje za informacijo katero predstavlja cv za številne osebe. Na podlagi informacije, katero nudi cv, si bodo ustvarili lastno mnenje o aktualni ponudbi na trgu dela. V mnogih primerih je cv osnova za takšno ali drugačno odločitev. Vsak potencialni kandidat postane kandidat takrat, ko mu zaposlitev nudi dovolj dobri izzivov.



V primeru, da zaposlitev ne nudi izzive, zanjo ne bo kandidiral. Odločitev o tem ali bo oseba za zaposlitev kandidirala je odvisno od njenega osebnega stanja. Oseba lahko ima primerno znanje in druge zahtevane sposobnosti, katere zahteva zaposlitev. Lahko pa ima večje ali manjše sposobnosti. Razlike so tudi v tem, ali oseba zaposlitev potrebuje bolj, ali pa lahko išče tudi druge zaposlitvene priložnosti. Dobrodošlo je to zavedanje predno pridemo do iskanja zaposlitve. V prvi vrsti je to izobrazba. Pod pojmom izobrazba danes razumemo več stvari. Predvsem si večina oseb pod pojmom izobrazba predstavlja dosežke na področju izobraževanja. Vendar to še zdaleč ni vse in edina izobrazba. Oseba lahko v nadaljevanju dosega več znanja z raznih področji. S tem se njegova izobrazba veča tudi izven ustaljenih načinov izobraževanja. Vsekakor je to dobra investicija za prihodnost. Nikoli ni biti izobražen odveč. Poleg delovnih sposobnosti je dojemanje sveta okrog sebe bistveno lažje, če je izobraženost večja in boljša. Izraženost pa ne pomeni le znanje vsega, kar zahteva določen učni program.

Izobraženost zahteva tudi, da se na področje izobraževanja nadgradi z praktičnim znanjem in izkušnjami. Možnosti za večanje izobraženosti obstajajo, velja jih izkoristiti. Včasih je težko narediti prvi korak, vendar je potrebno zavedanje, da je dobra izobrazba vedno dobrodošla in koristna. Cv opisuje kandidata ter ponuja na kadrovskem področju nove možnosti in priložnosti.

http://www.mojazaposlitev.si/kariera/zivljenjepis-cv/oblike-zivljenjepisov-s-primeri/katera-oblika-cv-ja-bo-prava-zame/

Ni komentarjev:

Objavite komentar