nedelja, 27. december 2015

Gripa, prepoznajmo možnosti

Gripa je lahko prepoznavna po raznih občutkih, kot je strašna utrujenost , kašljanje, kihanje. Težave gripa povzroča na razne načine. Pomembno je zavedanje, da lahko gripa traja dolgo časa. Toliko bolj pomembno pa je zavedanje, da lahko gripa vodi do resnejših zdravstvenih težav. Tako lahko gripa povzroči težave, kot so pljučnica, bronhitis. Nekatere pa gripa prizadene tako močno, da morajo na zdravljenje v bolnico.



Težava, ki jo ima zgodnje odkrivanje bolezni je podobnost s prehladom. Vsaka oseba je že kdaj doživela prehlad. Zato ve, da gre za težave, kot so vneto grlo, glavobol, bolečine v mišicah, zamašen nos, povišana telesna temperatura, kašelj. Razlika, ki nam bo pomagala pri odkrivanju resnejših težav, je predvsem dejstvo, da so simptomi veliko močnejši. Same težave se v primeru gripe stopnjujejo. Tako so lahko pri prehladu glavoboli občasni, pri gripi pa pogosti. Enako velja za veliko drugih težav. Bolečine so pri prehladu rahle, pri gripi pogosto močne. Občutek utrujenosti pri prehladu občutimo kot občasno težavo. Med tem pa pri gripi utrujenost in občutek šibkosti lahko traja bistveno dlje. V bolj težkih primerih tudi dva ali tri tedne. Zato bi veljalo preventivno ravnanje vzeti resno. Ker je prehlad podoben, vendar velja kot šibka različica, se velja vseh najmanjših znakov zavedati ter aktivno ukrepati. Če imamo najmanjše težave, se jih velja kolikor je hitro možno otresti. Pri nekaterih težavah smo lahko že sami dovolj usposobljeni, da si poiščemo pomoč. Tako se velja izogibati vsem negativnim vplivom.

Veliko pa lahko storimo s preventivnim ravnanjem. Preventivno ravnanje seveda ne postane učinkovito čez noč, ampak je potrebno daljše časovno ukrepanje. Predvsem pa je preventiva najbolj učinkovita takrat, ko se izvaja postopoma. Privajanje na mraz najbolje storimo tako, da se od poznega poletja do zime zadržujemo na prostem, kolikor je mogoče. Gripa je težava s katero se je soočilo že veliko število oseb.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/kako-vem-ali-imam-prehlad-ali-gripo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar