četrtek, 21. januar 2016

Obleke, modna ustreznost

Obleke so modna odličnost . Modna odličnost je za obleke zagotovljena z dobro izbiro. Danes je dobra izbira obleke zelo individualen pojem. V osnovi morajo obleke ustrezati fiziološkim značilnostim osebe. Kar pomeni, da obleke ne smejo biti ne prevelike in ne smejo biti premajhne. Pri prevelikih oblekah nam iz rokavov roke komaj pogledajo, lahko so celo skrite. Kar pomeni, da so neuporaben.



Premajhne obleke nas na drugi strani utesnjujejo. Roke krepko štrlijo iz rokavov, gibanje je omejeno in otežkočeno. Najti primerno velikost je mnogim velik izziv. Zato ne preseneča dejstvo, da mnogi izbirajo omejeno število izdelovalcev ter omejeno ponudbo. Vedo, da ti proizvajalci najbolj ustrežejo njihovim telesnim značilnostim. V pogovorih velikokrat zasledimo opis, da je obleka kot ulita. To pomeni, da je obleka idealnih mer glede na telesne značilnosti kupca. Ker je proizvodnja danes naravnana na ekonomijo obsega, proizvajalci nimajo časa ukvarjati se z vsako telesno značilnostjo posebej. Ampak izberejo tiste, ki so najbolj množične. Ter po njih izdelajo večjo količino točno določenih velikostnih značilnosti. Pri tem so od proizvajalcev do proizvajalcev razlike. Saj vsak proizvajalec po svoje določi mere in velikosti obleke. Glede na posameznika je izvedena velikost proizvajalca bolj ali manj ustrezna. V nekaterih primerih je zelo ustrezna, obstajajo pa tudi primeri ko je povsem neustrezna. Vmes pa imamo ustreznost z nekaj napakami. Pri teh napakah so možni popravki, ki niso drastični, pa tudi niso noben poseben strošek.

Vendar to jemljemo kot zlato rezervo. Velko raje se odločimo za proizvajalca, katerega mere so nam idealne. Šele ko nam ta ponudba iz takšnega ali drugačnega razloga ni dosegljiva, razmišljamo o prej omenjeni zlati rezervi. Torej izberemo približek, ki v manjših podrobnostih odstopa. Ta odstopanja je možno naknadno spremeniti ter prilagoditi sobnim značilnostim. Obleke danes ni posebno težko kupiti, saj je ponudba obsežna in raznolika, težje je izmed te ponudbe dobiti nam najboljše.

http://nama.si/oddelki/zanjo/obleke

Ni komentarjev:

Objavite komentar