sobota, 4. februar 2017

Ribje olje, vir omega 3 maščobnih kislin

Ribje olje je vir omega 3 maščobnih kislin Z omega 3 maščobnimi kislinami je bogato ribje olje tun, sardele, sardona, postrvi ter lososa. Obstajajo tudi vrste rib, ki je nasprotno bogatejše s snovmi kot sta vitamin A ter vitamin D. Manj pa je to ribje olje bogato z omega 3 maščobnimi kislinami. Pri nakupu je potrebno torej biti previden, ter ne zaupati čisto vsakim reklamnim oglasom. Omega 3 maščobne kisline so velikokrat tudi pretirano izpostavljene, ne omenja pa se možnih manj koristnih snovi. Pretirana količina vitamina A lahko škoduje ljudem, ki imajo težave z ledvicami ter pri otrocih. Poleg tega je potrebno ribje olje obravnavati z resnim pristopom ter pred nakupom prebrskati koristne informacije. To so v prvi vrsti informacije iz neobremenjenih ter neodvisnih virov. Velikokrat se ribje olje ter izdelke, ki ga vsebujejo testirajo. Ti testi pogosto pokažejo, da je resnica drugačna od tiste v oglasih. Kdor ima rad ribe tudi ne potrebuje posebne razlage, kaj je to sveža riba in kakšna je razlika od drugih rib. Zato mnogi ribje olje jemljejo z veliko rezerve, ter ne nasedajo raznim obljubam. Pred odločitvijo se dobro poučijo, ter izbirajo po čisto svojih načelih. Vedo predvsem, da ribje olje koristi prebavi, daje energijo, pomaga imunskemu sistemu ter ima mnoge druge koristi. Verjetno največ se ribje olje in omega 3 maščobne kisline omenja v povezavi z boleznimi srca in ožilja. Zaradi pogostosti teh bolezni velja morsko hrano na splošno pogosteje uživati ter jo po potrebi vključevati na jedilnik. Morska hrana je na splošno zelo priporočljiva tudi pri miselnih naporih, vendar v tem pogledu žal pogosto prezrta. Pravi vzrok je neozaveščenost ter slepa izbira tistega, kar ponuja in oglašuje trg. Nasproti temu velja zaupati predvsem svojim občutkom. Za ribje olje velja, da je izbira je precejšnja, izbrati je mogoče med številno ponudbo ter na podlagi raznih referenc.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar