petek, 20. november 2020

Prezračevalni sistem nam nudijo boljši zrak

Prezračevalni sistem so ključni zaradi različnih razlogov. Najpomembnejši je zagotovo kvalitetna zraka, ki ga dnevno vdihujemo. V določenih predelih Slovenije je zrak veliko bolj onesnažen, kar zelo vpliva na zdravje ljudi. Onesnaženje se v zimskem času zaradi kurjave še dodatno poveča in tako se lahko hitro zgodi, da pri izstopu iz domače hiše vdihnemo izredno slab zrak.

Prezračevalni sistem tu skrbijo, da je zrak, ki preide v hišo veliko bolj čisti in primeren za človeka. To jim je omogočeno zato, ker imajo vgrajene tudi posebne filtre, ki zrak prečistijo. Zato je prezračevalni sistem odličen tudi za vsa tista območja, kjer je zrak tako onesnažen, da ljudje nočejo odpirati oken.

Prezračevalni sistem pa nas ščiti tudi pred različnimi plini, ki se nabirajo znotraj prostorov. Eden izmed takšnih plinov je zagotovo Radon, ki se začne nabirati v določenih prostorih. Velikokrat je potrebno takšne prostore tudi sanirati, da do nabiranja ne prihaja več. Vsekakor se bomo z vgradnjo prezračevalnega sistema Radonu izognili in tako bolje živeli.

Prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje z rekuperacijo nudi možnost prisilnega prezračevanja

Prezračevanje z rekuperacijo je odličen način prisilnega prezračevanja, brez da bi pri tem izgubili dragoceno toploto znotraj doma. Pozimi moramo neprestano kuriti, da nas znotraj prostorov ne zebe. Mraz se hitro pojavi še zlasti v slabo izoliranih prostorih, ki ne zadržujejo toplote.

Prezračevanje z rekuperacijo pa uporabniku omogoča prisilno prezračevanje, ki ga domači ne bodo niti opazili. Prezračevanje se bo tako izvedlo na zahtevo, nihče pa ne bo opazil, da se je to zgodilo, saj ne bo nikakršnega padca temperature, kar se zgodi pri običajnemu odpiranju oken.

Prezračevanje z rekuperacijo je tako človeku izredno prijazno. To so imeli v mislih tudi strokovnjaki, ki so zasnovali prezračevalne sisteme, ki so si želeli, da bi ljudje brez težav prezračevali in se pri tem dobro počutili. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar