ponedeljek, 9. maj 2011

Breskve pomlajujejo – resnica ali mit?

Tudi breskve so eden izmed sadežev katerih zdravilnih učinkov se ne zavedamo. Ne samo, da so breskve okusne, so tudi zelo zdrave, saj vsebujejo veliko kalcija, fosforja, kalija, provitamina A, vitamina B, vitamina C, magnezija, selena in cinka. Vas skrbi staranje in dobro počutje? Potem vam priporočamo dieto z breskvami, ker 100 gramov breskev vsebuje samo 45 kalorij, zaradi8 visoke vsebnosti mineralov pa ugodno vplivajo na razpoloženje, splošno počutje in odpornost. Mnoge od številnih, ki so v breskvah delujejo antioksidativno, kar pomeni, da po našem telesu lovijo proste radikale, kar zmanjšuje možnost nastanka rakavih obolenj in krepi imunski sistem.

Breskev-2

Kaj pravijo po svetu o uživanju breskev in zdravju? Za primer na Kitajskem bolj natančno v tradicionalni kitajski medicini se še posebej priporoča uživanje breskev pri zdravljenju pljučnih bolezni. Pri nas se veliko bolj uporabljajo posušeni listi in cvetovi breskve iz katerih je možno pripraviti različne čaje in poparke s katerimi je možno odpraviti glistavost, znižati telesno temperaturo, čistiti kri in blažiti težave z ledvicami in mehurjem. Kako lahko konzumiramo breskve? Med drugim so odlične posušene breskve, ki pa jih moramo pripraviti samo saj jih praktično ni mogoče kupiti v trgovini. Seveda pa je eden najboljših načinov uživanja breskev v obliki »zmiksanega« sadnega napitka. To je lahko tudi super poletno osvežilo.

Breskev-1

Breskve se uporabljajo kar v nekaj panogah, ki so povezane z zdravjem, tako tudi v kozmetiki uporabljajo breskve. Možno pa je zaužiti breskve in njihove hranilne in zdravilne učinkovine tudi preko različnih breskovih jogurtov, napitkov, sokov itd. Sezone breskev še ni ampak kmalu bomo lahko prve uvožene breskve kupili v supermarketih in raznih trgovskih centrih.

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar