nedelja, 12. februar 2012

Estetska kirurgija med medicino in umetnostjo


Estetska kirurgija od kirurga zahteva posebne veščine, ki združujejo poznavanje tradicionalne medicine, tehničnih oblikovalskih spretnosti in lepotnih norm. Poleg temeljitega študija medicine, mora estetski kirurg biti dobro seznanjen tudi z oblikovalskimi praksami, ki učijo sposobnosti dograjevanja in oblikovanja materialov v želene fiksne ali dovolj fleksibilne oblike. Poleg tega mora biti estetski kirurg poznavalec osnov umetniške stoke, saj mora poznati zlati rez in druge idealne proporce, ki so temelj ustvarjanja estetskega videza.

Ponudnik estetske kirurgije bo zaradi teh znanj sposoben strankam tudi svetovati glede sprememb videza. Želja strank je seveda vedno na prvem mestu, pomemben pa je tudi posvet s strokovnjakom, ki zna te želje postaviti v okvire možnosti estetske kirurgije ter jih uskladiti s celotno podobo posameznika. Pri spremembi velikosti in oblike katerega koli organa je namreč vedno potrebno imeti v mislih spremembo celotnega videza posameznika. Profesionalna estetska kirurgija je zato usposobljena tudi za svetovanje na področju celostnega izgleda posameznika in lahko stranki ponudi vpogled v to, kako bo določena sprememba učinkovala na spremembe proporcev celotnega telesa.

Pri posvetu o estetski kirurgiji mora estetski kirurg igrati tudi vlogo psihologa. Pomembno je namreč, da se stranki jasno predstaviti, kakšni bodo izidi kirurškega procesa, saj morajo biti pričakovanja usklajena z rezultatom. Jasna predstavitev izidov estetskega posega je nujen pogoj za zadovoljstvo stranke. Združitev vseh teh veščin na eno mesto je razlog uspešnosti in naprednega razvoja, ki ga je dosegla estetska kirurgija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar