torek, 7. maj 2013

Ta skrivnostno »čudna« dežela Kitajska

Kitajska je ena izmed največjih držav na svetu, ki ima največ prebivalcev in je velikokrat opisana kot nova velesila današnjega časa. Tako sploh ne preseneča, da si vedno več ljudi za svoj potovalni cilj izbere prav Kitajsko. Dežela ima zelo bogato zgodovino saj je ena najstarejših civilizacij sveta. Prav iz tega razloga najdemo na Kitajskem številne znamenitosti, ki so več kot vredne ogleda. Kar nekaj jih je na samem Unescovem seznamu svetovne dediščine.
Kitajski zid je ena izmed prvih znamenitosti, ki jih obišče skoraj vsak popotnik, ki se potepa po Kitajski. Je ena izmed največjih svetovnih znamenitosti, ki je več kot stoletja Kitajce varoval pred številnimi roparji. In prav Kitajska je tista dežela, kjer se je pred dobrimi tridesetimi leti zgodilo eno izmed največjih arheoloških odkritij, ko so kmetje medtem, ko so izkopavali vodnjak odkrili več kot dve tisočletji staro vojsko glinenih vojščakov. Kitajska ima številne znamenitosti, največje med njimi so Cesarska palača ali Prepovedano mesto, Nebeški tempelj, Poletna palača, naravnost veličastni pa so ostanki zgodovine v Pekingu, Xianu in drugod. Naravnost prevzeli vas bodo Šaolini in prijazne pande, ki živijo v njihovem naravnem habitatu. Za potovanje na Kitajsko potrebujete kitajski vizum, ki ga lahko uredite sami ali pa vam ga seveda za doplačilo uredi tudi turistična agencija, pri kateri potujete. Prav zato, ker je Kitajska zares prostrana dežela je tudi podnebje zelo raznoliko.
Tako lahko na Kitajskem med svojim potovanjem doživite prav vse, od hudega mraza na enem območju pa do peklenske vročine na drugem. Posebnih priporočil kdaj obiskati Kitajsko torej ni saj je vse odvisno od tega, v kateri del države se odpravljate. Na splošno je za celotno državo najbolj primeren čas za obisk med marcem in v začetku novembra, ko je v delu Kitajske pomlad, poletje ali jesen in so temperature najbolj prijetne.
Na Kitajsko vas pelje Agencija Oskar, oglejte si tudi Oskarjevih 5

Ni komentarjev:

Objavite komentar