petek, 18. julij 2014

Probiotiki in klamatske alge

Klamatske alge imajo v družbi že skoraj kulten status. Te alge naj bi bile eno izmed najbolj koncentriranih živil na zemlji. Alge so mikroorganizmi, ki so nabiti z minerali, vitamini, zdravimi maščobnimi kislinami, aminokislinami in drugimi za človeka esencialnimi snovmi. Klamatske alge rešijo marsikatere težave pri človeku, koristijo zmanjšani imunskim odpornosti, uravnavajo neravnovesja v človeškem telesu, urejajo presnovo in krvno sliko, pomagajo pri astmi, lajšajo artritis, uravnavajo pH človeškega telesa, pomagajo pri revmatičnih obolenjih in blažjo različne nevrološke bolezni.
Naštel sem le nekaj pozitivnih lastnosti teh čudežnih alg, če vas zanimajo vse pozitivne lastnosti vam svetujem, da se obrnete na splet, s pomočjo brskalnika boste našli marsikaj uporabnega in celo nekaj spletnih trgovin, ki se ukvarjajo s prodajo klamatskih alg.
V tem članku bom namenil še nekaj besed probiotikom, ker smo ravno pr zdravilnih sestavinah za človeško telo. Tudi probiotiki so mikroorganizmi, ki na pozitiven način učinkujejo na človeško telo, predvsem na človeško črevesje. Ključno vlogo igrajo pri uravnavanju človeške presnove. Probiotike lahko jemljemo kot prehranski dodatek, prisotni pa so tudi v običajni prehrani človeka, predvsem v mleku, jogurtih in ostalih mlečnih izdelkih. Jogurti so med najbolj priljubljenimi izdelki, ki vsebujejo probiotike, običajno pa se probiotične bakterije dodajo ob koncu proizvodnje mlečnih izdelkov. Pa naštejmo nekaj pozitivnih učinkov probiotičnih živil ali dodatkov. Ti izdelki okrepijo zaščito našega telesa pred okužbami, znižujejo holesterol v krvi, zavirajo raka na debelem črevesu, zavirajo patogene klice v črevesju, blažijo drisko in še marsikaj.
Oba omenjena živila v tem članku imata na človeško telo resnično nezanemarljiv vpliv, seveda obstaja še mnogo drugih zdravilnih živil a če bi hotel vse opisati nebi bilo dovolj več sto člankov, na srečo obstaja na spletu dovolj gradiva, iskanje le tega pa je enostavno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar