nedelja, 15. marec 2015

Izračun zavarovanja mora biti pošten in konkurenčen

 Izračun zavarovanja mora biti zelo konkurenčen in v celoti pošten. Zelo konkurenčen in v celoti pošten je izračun zavarovanja največkrat takrat, ko se zavarovanec vedno znova odloča za isto zavarovalnico. Izračun zavarovanja ima načeloma značilnosti, ki so bolj ugodne ali manj ugodne. Vendar je le osnova za kakovosti, ki jih izračun zavarovanja zavarovancu predstavlja. Izračun zavarovanja se mora izkazati tudi v praksi.



V primerjavi s konkurenco izračun zavarovanja lahko nudi tudi mnoge druge kakovosti, ki jih ne opazimo takoj ampak čez čas. Čez čas se kakovosten izračun zavarovanja izkaže tudi v hitrosti obravnave nastalih pravic, izplačila ter pridobitve vseh iz zavarovalne pravice izhajajočih pravic zavarovanca. Hitrost obravnave je lahko zavarovancu veliko bolj pomembna, kot cena zavarovalniške storitve. V primeru, da zavarovanec ceni hitro obravnavanje , se bo odločil za tisto zavarovanje, ki mu to dejansko nudi. Enako velja za pravično in profesionalno obravnavo. Zavarovancu, ki ceni pravično in profesionalno obravnavo je občutek, da dobi vedno in brez težav vse, kar mu iz zavarovalne police pripada, morebitna višja cena ne predstavlja ovir pred sklenitvijo. Ve, da bo dobil pravično in profesionalno obravnavo, to je zanj tudi poglavitni razlog ali eden od poglavitnih razlogov za sklenitev določenega zavarovanja oziroma odločitev za določen zavarovalniški produkt.


Zelo pomembno za zavarovance je tudi izplačilo v primeru upravičenosti do njega. Zavarovanci sklenitev zavarovanja največkrat razumejo kot možnost izplačila, v primeru nastanka škode. Samoumevno se jim zdi, da je sklenjeno zavarovanje v primeru nastanka škode tudi točno določeno izplačilo, glede na zavarovalno pogodbo. Vsako zavlačevanja oziroma odlog izplačila jih bo verjetno prepričal, da je čas za spremembo zavarovalnice. Obratno je vsako izplačilo brez vsakršnega zavlačevanja in vsakršnih odlogov potrditev v pravilnost odločitve za isto zavarovalnico tudi v prihodnosti. Izračun zavarovanja je aktivnost, ki odloča o prihodnih odnosih med zavarovalnico in zavarovancem ob različnih potrebah po zavarovanju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar