nedelja, 21. junij 2015

Interviju, zavedanje konkurence

Interviju se pridobi, ko prošnja za delo doseže svoj namen posledično lahko brezposelna oseba dobi zaposlitev. Zaposlitev je danes težko najti. Ovire za pridobitev so številne. Brezposelna oseba lahko te ovire premaga na različne načine. Interviju mu ne pomeni le delovno mesto, prihodke ter mnoge druge prednosti.



Vsako interviju pomeni še mnogo več. Interviju mora biti izveden tako, da bo oseba zanimiva za prosto delovno mesto. Oseba se mora zavedati, da njegov interviju ni edini, ampak se nahaja v množici drugih. Delodajalec, ki ponuja delo bo najbolj zainteresiran za osebe, katere ponujajo nekaj več kot vsi ostali. Dobrodošlo je, da interviju ta nekaj več v celoti predstavlja. Delo je zanimivo za mnoge. Zato mora interviju izstopati od povprečja. Odstopati od povprečja pomeni, da je oseba bolj primerna za delo. Interviju ima nekatere priporočljive vsebine . Poleg njih pa se lahko uporabi tudi individualne vsebine. Priporočljive vsebine so tiste, ki prikažejo sliko osebe, katera se prijavlja na razpis za točno določeno delovno mesto. Gre za osebne stvari, ki govorijo o mnogih značilnostih osebe. Podatki nudijo delodajalcu okvirno sliko osebe, ki se je prijavila na razpis za točno določeno delovno mesto. V mnogih primerih želi delodajalec vse navedeno tudi preizkusiti v praksi. Sodobni pristopi ponujajo mnoge načine ugotavljanja primernosti delovnemu mestu. Oseba, ki se prijavlja na razpis za točno določeno delovno mesto se mora zavedati, da so ti preizkusi lahko različni, predvsem pa mogoči v vsem času, ko se nahaja na območju potencialne zaposlitve.

To je lahko pisarna oziroma prostor kjer poteka razgovor, lahko gre za proizvodne in druge prostore, ter na splošno povsod, kjer je prisotno bodoče potencialno delovno mesto. Znani so nekateri zelo izvirni načini, ki omogočajo ugotavljanje primernosti na načine, katere se potencialni kandidati v najboljšem primeru komaj zavedajo. Intervju je mogoč potem, ko je prošnja za delo dosegla svoj namen in cilj.

http://www.mojazaposlitev.si/kariera/intervju/


Ni komentarjev:

Objavite komentar