torek, 23. junij 2015

Vrtne mize iz raznih materialov

Vrtne mize zaznamujejo različni materiali iz katerih so izdelane. Materiali iz katerih so vrtne mize izdelane so lahko sodobni ali klasični. Sodobni materiali so predvsem razne plastične mase, posebnost pa so materiali, ki smo jih poznali v preteklosti vendar niso bili tako dostopni. Tako imamo vrtne mize iz nekateri barvnih kovin, ki so bile v preteklosti zgolj želja, danes pa zaradi proizvodnih in drugih sprememb, postajajo cenovno sprejemljive.



Klasične vrtne mize so narejene iz klasičnih materialov, s klasičnimi oblikovalskimi in drugimi klasičnimi proizvodnimi značilnostmi. Gre za lastnosti, ki so jih poznali že v preteklosti. Takšne vrtne mize so danes v nekaterih primerih zelo cenjene in priljubljene, v nekaterih primerih pa gre za odraz prestiža. Klasične vrtne mize so lahko narejene iz materialov, ki jih danes težje dobimo ali so dražji, narejene so z obrtniškimi, maloserijskimi, unikatnimi proizvodnimi postopki ter mnogimi drugimi značilnostmi. Te značilnosti na eni strani povišajo končno ceno vrtne mize, hkrati pa jo naredijo posebno in edinstveno. Takšno vrtno mizo v trgovini preprosto ne moremo kupiti, lahko mirno rečemo, da gre za unikat. Tovrstne vrtne mize so zanimive za kupce, ki želijo imeti nekaj posebnega. Nočejo biti del množice, ampak želijo od množice odstopati in se razlikovati. Unikatna izvedba je lahko tudi obnovljena vrtna miza. Gre za mizo, ki je bila že ob izdelav unikatna, saj je bila izdelan po meri, lahko pa gre za proizvajalca, katere ne izdeluje več takšnih izdelkov.

Obnova je sicer lahko draga in zahtevna. Zato pa toliko bolj cenjena. Za obnovo se lahko odločimo sami, če le imamo prostor in dovolj spretnosti. Dobro pa se je pred odločitvijo za obnovo v lastni režiji zavedati svojih slabosti, ter možnosti zaupanja del drugim mojstrom. Vrtne mize so lahko dragocen spomin na generacije prednikov, ki so pred nami za njo sedeli in počeli mnoge vsakdanje stvari.

http://vrtno-pohistvo.si/vrtno_pohistvo/vrtne_mize/vrtne_mize.php

Ni komentarjev:

Objavite komentar