petek, 24. julij 2015

Šrilanka, obiska vredno

Šrilanka je obiska vredna destinacija. Mnogim je Šrilanka znana destinacija . Ostalim pa lahko Šrilanka še postane zanimiva destinacija. Otok Šrilanka ima strateško letu. Nahaja se na jugu indijske celine. Točka, kjer se Šrilanka nahaja, je pravzaprav pot med različnimi deli Azije, lahko pa tudi izhodišče poti na razne konce sveta. Zaradi naravne danosti so jo obiskali mnogi. Zgodovina je pestra in burna.



Ker je bila lega strateška so jo želeli mnogi imeti v svoji oblastih. Hkrati pa se je zardi plovnih poti vedno našlo dovolj interesentov. Glavno mesto Colombo je lep primer burne zgodovine. Ime Colombo daje slutiti na portugalski vpliv. Mesto je dejansko nastalo s prihodom Portugalcev. Portugalci so na otok prispevali v začetku šestnajstega stoletja. Do današnjih dni se je Colombo razvil v največje mesto otoka Šrilanka. Poleg tega je Colombo tudi ekonomska in poslovna prestolnica otoka. V mestu živi preko dva milijona prebivalcev. Lega mesta govori o tem, da je bila zgodovina tega mesta zagotovo bruna in pestra že pred prihodom Portugalcev. Ker lega mesta omogoča pristan za pomorščake, ne gre dvomit v še starejše prišleke na otok. O tem izvirajo številni zapisi. Območje je bilo znano že vsem znanim pomorščakom iz zgodovine. To so bili Rimljani, Arabci in Kitajci. Pred prihodom je bil otok zanimiv za Arabce. Po prihodu Portugalcev so sledile težnje nizozemskih pomorščakov.

V začetku devetnajstega stoletja pa postane mesto prestolnica angleške kolonije Cejlon. Neodvisnost od Imperija doseže otok v revolucionarnem času po koncu druge svetovne vojne. Leta tisoč devetsto osem in štirideset postane Colombo glavno mesto države. Otok je zanimiv za obisk turistov iz več razlogov. Med drugim je zanimivost raznovrstnost geografskih značilnosti. Na otoku imajo tako visoke gore in gorate predele, kot tudi nižinske priobalne dele otoka. Šrilanka je zanimiv otok, ki se nahaja na križišču poti med zahodno in jugovzhodno Azijo.

http://agencija-oskar.si/srilanka/

Ni komentarjev:

Objavite komentar