ponedeljek, 14. december 2015

Srce, izziv današnjih dni

Srce je ritmični organ , ki je pogosto prizadet v sodobnem času. Sodobni vsakdanjik je znan po intenzivnosti in aktivnosti. Ko vsemu dodamo človeški faktor, se vse aktivnosti velikokrat spremenijo v tekmovalnosti. Kar je že dober vzrok, da je srce obremenjeno Velikokrat je srce obremenjeno na številne možne načine. Predvsem je srce obremenjeno med aktivnostmi, za katere človek pozna cilj in izziv. Ne ve pa, da so možne srčne težave , če aktivnost ni pravilno izvajana. Veliko primerov tudi kaže, da srce posledično vpliva a številne druge težave.



Tako lahko ne optimalno srce botruje nastanku bolezni in težav, čeprav se tega ne zavedamo. Pri tem bi lahko človek probleme reševal tako, da se ozre na naravo in delovanje narave. Delovanje narave je urejeno tako, da ima svoj življenjski ritem urejen. Urejen ritem pomeni, da po aktivnostih sledi počitek. S tem si narava lahko nabere novih moči oziroma ustvari pogoje za življenje v prihodnosti. Na ta način je mogoče prepoznati dejstvo, da vsaka aktivnost potrebuje počitek in sproščanje. S tem se sposobnost vrnejo v normalno stanje oziroma se povrne pripravljenost na novo aktivnost. V primeru, da sprostitve in počitka ni, se sposobnosti ne morejo vrniti v optimalno stanje. najbolj nespametno je v tem primeru nadaljevati z aktivnostmi. S tem se generirajo številne težave. Ker oseba ni sposobna nadaljevati z optimalnimi aktivnostmi, se pojavi nezadovoljstvo, ter posledično negativni vplivi. Modri ljudje, se že ob prvih znakih nezadovoljstva, slabih rezultatih ter podobnih posledicah, zamislijo ter najprej poiščejo najbolj dostopne rešitve.

Velikokrat se zavejo, da aktivnost traja predolgo, da ne poteka pravilno ali kako drugače nima lastnosti optimalnega. S tem se zavejo svojega napačnega ravnanja, ter potrebe po počitku in sprostitvi. V tem času pa se ali povsem odklopijo od aktivnosti ali pa si v umirjenem okolju želijo sami sebi razložiti, kaj so počeli narobe. Srce je možno krepiti.

Ni komentarjev:

Objavite komentar