sreda, 20. januar 2016

Hujšanje, učinkovita prehrana

Hujšanje je učinkovita prehrana . Učinkovita prehrana je hujšanje, ker pomeni pametno spremembo prehranjevanja. Koristna sprememba je hujšanje, ko ga razumemo. Veliko oseb hujšanje jemlje preveč statično. To pomeni, da upošteva vse kar predpisuje hujšanje, do zadnje črke in besede. S tem pa lahko hujšanje ne dosega učinkov, ki bi jih sicer z dinamičnim obravnavanjem. Dinamično obravnavanje idealne telesne teže upošteva vse različnosti in posebnosti posameznika.



Kot prvo smo različni posamezniki po osebnih lastnostih. Gre za lastnosti, ki jih na prvi pogled opazimo, kot fizične značilnosti. Obstajajo pa tudi lastnosti, katere na prvi pogled težje opazimo, večinoma so neopazne preprostim načinom opazovanja. Gre za lastnosti organizma. Na zunaj se del lastnosti organizma lahko prepozna, večina pa je prepoznavna preko strokovnih pregledov. Te lastnost so v primeru posameznika edinstvene. Podobne bomo našli pri sorodnikih, v primerjavi z ostalimi pa so drugačne. Zato razna priporočila zdrave prehrane, ki so preko informacij navedena natančno, lahko koristijo točno določeni osebi ali skupini ljudi, drugi osebi ali drugi skupini ljudi pa ne. Oziroma je učinkovitost priporočil ni enako kakovostna in dobra. Ker jih preprosto človek in njegov organizem drugače izkorišča. Pri tem velja upoštevati drugačnost. Človek se mora v primeru, da učinkovitost ni dobra, ozreti na svoje osebnostne lastnostih. Iz lastnih izkušenj ali preko strokovnih izkušenj, se velja dokopati do svojih posebnosti, katere vplivajo na učinkovitost priporočil zdrave prehrane. Lastne izkušnje so tiste, katere vemo sami. Strokovne izkušnje pa so izkušnje strokovnjakov z našimi lastnostmi.

 Gre za razne preglede, preiskave, teste in druge podobne strokovno obravnavane primere. Preko lastnih in strokovnih izkušenj se spoznavamo s svojimi posebnostmi in odkloni od povprečja oziroma večine. Te odklone in posebnosti pa velja upoštevati tudi pri vseh aktualnih zdravstvenih priporočilih ali pri vseh zdravstvenih priporočilih v prihodnosti. Hujšanje je danes aktivnost mnogih, še več oseb pa si hujšanje želi.

http://fidimed.si/strokovni_clanki/presnova/22/debelost_in_hujsanje/

Ni komentarjev:

Objavite komentar