sobota, 16. januar 2016

Delo, zaposlitvene želje

Delo so številne in zelo raznolike zaposlitvene želje Zaposlitvene želje, ki na kratko pomenijo delo, se soočijo z možnostmi na trgu zaposlitve. Trg zaposlitve je večinoma v danem trenutku specifičen za delo. ker je v preteklosti delo soočeno z drugačnimi dejavniki. V večini primerov pa je delo danes drugačno, kot bo delo v prihodnosti. Dejavniki zaposlovanja se spreminjajo skozi čas. Dejavnik, ki vplivajo na zaposlovanje so država, zakoni, gospodarska klima ter številni drugi.



Načeloma je zaposlovanje dobro takrat, ko je na trgu zaposlovanja malo brezposelnih oseb. Država lahko na zaposlovanje vpliva na različne načine. Kako različni so načini vplivanja države kažejo primerjave držav med seboj. Gospodarsko uspešne države imajo načeloma majhno število brezposelnih. Poleg tega je učinkovit sistem zaposlovanja prisoten. To pomeni, da se sistem glede na danes zahteve hitro spremeni in prilagodi aktualnim zahtevam. Te so lahko od preteklih obdobji različne. Sposobnost prilagajanja je lastnost, ki je danes iskana. Posamezniki se tega morajo zavedati, če želijo uspešno konkurirati na trgu zaposlitve. Delodajalci se večinoma soočajo z dinamičnim trgom. Kar pomeni, da morajo svoje aktivnosti tej dinamiki ustrezno prilagajati. Brez prilagajanja ostanejo brez poslovnih priložnosti, ki so prav tako spreminjajoče se narave. Prilagoditve so od primera do primera različne. Narekuje jih trg, torej soočenje ponudbe in povpraševanja. Ponudba in povpraševanje od nekdaj določata trg ter vse udeležence na trgu. Najbolj uspešni so tisti, katerih vpliv je največji ali pa so sposobni oblikovati vplivnost.

Vpliv je mogoč preko tržnega deleža, tehnologije, znanja in podobnih lastnosti. Slednji pa ni trajne narave, saj ga vedno željo doseči konkurenti na trgu. Njihove aktivnosti so namenjene izboljšani ponudbi v primerjavi s konkurentom. Enako velja za iskalce zaposlitve. Najboljši se zanjo prilagoditi trenutnim razmerah. Kar pomeni, da najdejo zase na trgu zaposlitve najboljšo rešitev. Delo je danes ponudba na trgu zaposlitve, katero s pridom izkoristijo uspešni.

več

Ni komentarjev:

Objavite komentar