četrtek, 25. februar 2016

Mena, osebna izkušnja

Mena je v veliki meri osebna izkušnja . Mena je zadnja menstruacija, ki jo ženske v razvitem svetu doživljajo največkrat po petdesetem letu starost. Obstajajo tudi zgodnejši in kasnejši primeri nastanka. Ženskam povzroča težave raznih vrst in oblik. Pred tem v jajčnikih začne pešati tvorba spolnih celic in spolnih hormonov. Spolni hormon estrogen primanjkuje, s tem pa nastanejo številne težave in obolenja.



Kaže se v motnji menstrualnega ciklusa, kot vročinskimi oblivi, z obilnim znojenjem, nespečnostjo, razdražljivostjo, glavoboli in podobno. Vsaka oseba je brez dvoma edinstvena. V odnosu do ostalih oseb oziroma družbe, je zelo pomembno, kakšen je ta odnos. Vsem je najbolj prijeten in najbolj sprejemljiv zdrav človeški odnos . Med seboj pa se človeški odnosi razlikujejo. Ženske, ki prizadene mena, so lahko utrujene, razdražljive, nimajo volje ter imajo številne težave. Vsaka odrasla oseba bi se morala zavedati, da gre pri takšnih znakih za meno. Odnosi, osebni in profesionalni so zaradi tega na preizkušnji, predvsem pa zelo različni in spreminjajoči se, skladno s tem kakšne težave povzroča mena . Načeloma smo lahko pri razumevanju zanesemo na nekaj splošnih značilnostih. V osebnih značilnostih pa je mena bolj ali manj različna od splošnih značilnosti. Pomembno je tudi zavedanje, da je oseba sposobna funkcionirati dobro, skladno z tem, kako na spremembe reagiramo. Obstajajo izkušnje, ki govorijo o tem, da se kljub težavam lahko zgradi dober odnos. Skladno s tem pa nam je lahko jasno tudi, da zato je potreben čas.

Mena zahteva, da predvsem vemo, kaj izboljšanju odnosov koristi. Ter česa se velja v prid dobrim odnosom odpovedati. Odnosi so posebno dobi takrat, ko postane mena razumljiva. In se človek zaveda, da je potrebno zanje nekaj storiti. Najslabše pa je na drugi strani biti in ostati pasiven, ter upati, da se bodo spremembe zgodile same od sebe. Mena je priložnost za nov začetek.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar