torek, 2. februar 2016

Skladi in dober gospodar

Skladi o osebi, ki se je zanje odločila govorijo, da je dober gospodar . Pojem dober gospodar splošno razumemo kot osebo, ki dobro upravlja z lastnimi sredstvi in premoženjem. Učinkovito upravljanje ima več različnih možnosti, več različnih izvedb, končni rezultat pa je predvsem dober donos. V končnem rezultatu mora učinkovito upravljanje doseči zastavljene cilje. Ti cilji so lahko določeni splošno, statistično ali osebno.



Splošno dobri so končni rezultati skladno s presojo večine. Statistično dobri končni rezultati so tisti, ki se dobro izkažejo v primerjavi z drugimi alternativami ali izvedbami. Osebno dobri pa so tisti, ki za osebo, katera ocenjuje prinaša dobre rezultate. Dobro upravljanje omogočajo tudi skladi. Njihova posebna lastnost je, da so dober kompromis med varnimi in tveganimi naložbami. To se kaže v lastnostih. Varne naložbe so tiste, ki imajo zagotovilo, da bodo ob dospetju naložbeniki poplačani z naložbo in pripadajočo nagrado. Vendar ta v večini primerov kvečjemu omogoča ohranjanje vrednosti naložbe. Nasprotje varnim so tvegane naložbe. Donosi so lahko večji, tveganje pa je v možnem nižjem dohodku. Lastnosti, ki jih imajo skladi skozi celotno obdobje trajanja, za razliko lahko prinesejo večji donos kot varne naložbe in prinašajo manj tveganja. Za vsak do odločitev velja, da lahko preverimo veliko dejstev v povezavi z njimi. Ter se temu primerno odločimo. Skladi nudijo pred odločitvijo obsežne informacije. Po sprejetju odločitve so dobra odločitev, ker nam omogoča veliko več svobode upravljanja v primerjavi z drugimi alternativami. To omogoča njihova likvidnost in fleksibilnost. Prav tako pa veliko dobri odločitev skladi omogočajo ob koncu.

Zato oseba, ki ima rada kakovost upravljanja, lahko v tem prepozna odlično alternativo v času odločanja. Kakovost upravljanja se kaže predvsem v velikem obsegu možnih aktivnosti od sprejetja odločitve, preko trajanja, pa vse do zaključka. Skladi so prav zaradi teh lastnosti priljubljena naložbena alternativa. Skladi so na trgu uveljavljena naložbena možnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar