petek, 1. april 2016

Alta skladi, dinamični prihranki

Alta skladi so dinamični prihranki . Dinamični prihranki so mogoči, ko Alta skladi prinesejo tako osebno zadovoljstvo kot doseganje finančnih ciljev. Osebno zadovoljstvo je zavedanje, da smo prihranke oplemenitili. Alta skladi prinašajo neštete možnosti oplemenitenja osebnih sredstev. Vsak dobiček, ki presega klasične naložbe je za osebo uspeh. Ta se preko številnih učinkov prenese na ostala področja, vpliva pa na kakovost življenja. Od osebe do osebe, pa je odvisno, kakšni so finančni cilji ter kako so doseženi.



Finančne cilje lahko oseba določi samostojno, lahko pa preko splošno znanih kriterijev, tretja možnost pa je izbira ponudb kot so Alta skladi. Samostojno določeni finančni cilji so lahko izraženi v donosih, kot vrednosti ali opisno. Vrednost lahko pomeni stopnja donosa, opisno pa donos večji od drugih možnosti. Stopnja donosa nam govori o tem, koliko smo iz določene začetne vrednosti z naložbo uspeli pridobiti. Za nekatere osebe je to osnova odločanja, vendar velja biti pri tem previden. Donos pomeni podatek iz preteklosti. Kakšni Alta skladi donosi je moč na enostaven način preveriti ter v nekaterih primerih tudi oceniti. Pri določanju finančnih ciljev je pomembno, da se oblikujejo skladno z možnostmi ter se v nobenem primeru ne pretirava. Možnosti narekujejo lastnosti naložbe kot so sredstva, čas, tveganje in podobne lastnosti. Vsi si seveda želimo čim večji donos, vendar se moramo zavedati tudi vsega, kar je osnova zanj. Sredstva lahko omogočajo večji donos, vendar jih praktično nihče nima neomejena, ampak jih mora namenjati tudi za druge potrebe.

Alta skladi omogočajo pravo razmerje pri odločitvi doseči z izbiro preko osnovnih in naprednih kriterijev. Več sredstev nam lahko prinese več dohodkov in manj odhodkov. Kar je večinoma mogoče, če izkoristimo vse možnosti, ki jih trg v danem trenutku ponuja. Pri tem se velja ozreti na vse trge, kateri so v trenutku odločanja zanimivi. Alta skladi so dober kompromis donosa in varnosti.

Več

Ni komentarjev:

Objavite komentar