petek, 15. april 2016

Tekaške prireditve, motivacijska odličnost

Tekaške prireditve so odlična motivacija . Tekaške prireditve so motivacijska odličnost za bodisi vse udeležence kot tudi za vse gledalce. Udeleženci se z udeležbo družijo z sebi enakimi, kar pomeni zdravo tekmovalnost ter na razne načine izvedeno izmenjavo koristni informacij. Tekaške prireditve so sestavljena iz mnogih pomembnih majhnih pogojev, ki združene dajo točno določen rezultat. Oddaljene so pogojene z potjo ter z njo povezanimi stroški. Zato so za določene osebe ovira, za druge pa manjša ali celo nobena ovira.



V primeru, da so tekaške prireditve manj oddaljene, so za določene osebe bolj dosegljive. Lahko pa so tudi manj zahtevne, kar je za druge osebe ovira. Ker želijo nastopiti na bolj zahtevnih, bodo verjetno prej izbrali temu pogoju primerne tekaške prireditve . Izpolnjevanje prinaša možnost izboljšanja rezultata, izmenjava informacij je pri tem dobra osnova. Izmenjavo informacij lahko izvedemo preko komunikacije, lahko pa veliko odnesemo z posnemanjem vzornikov. Gre za znan način učenja, ki je prisoten tudi na drugih področjih in pri drugih dejavnosti. Tekaške prireditve so dobra osnova za učenje teka in njegov napredek. Kdor hoče hiter in dober tekaški napredek s posnemanjem veliko doseže v kratkem času. Skrivnost je v tem, da posnema vzornika ter poizkuša razumeti, zakaj je določeno aktivnost storil na način, ki ga opazujemo. Zgolj posnemanje ne prinese pomembni rezultatov teka, ampak le deloma, v enakih pogojih. Ko se pogoji spremenijo se spremeni celotna zahtevana struktura.

Zato je komunikacija v tem primeru zelo dobrodošla, če je seveda mogoča. Načeloma je mogoča pri značajsko trdnih osebah, ki se ne bojijo spregovoriti. Vedo, da vse informacije, ki jih bodo v komunikaciji sporočili, pomenijo zgolj osnovo izboljšav teka, katero je potrebno nadgraditi. Zato v tem ne vidijo nikakršno izdajo zaupnih podatkov ali kaj podobnega. Zavedajo se, da povedati še ne pomeni osvojiti. Tekaške prireditve so vir bogatih informacij in izkušenj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar