ponedeljek, 18. april 2016

Trening pred tekmo, samokontrola in disciplina

Trening pred tekmo številne osebe muči, ker so velika pričakovanja prisotna. Trening pred tekmo zahteva veliko discipline in samokontrole, včasih ob strokovni pomoči. Velikokrat so težave prisotne, uspešno rešimo že z samokontrolo in disciplino, pomagamo pa si lahko tudi z izkušnjami zaupanja vrednih oseb iz naše okolice. Pri tem nam lahko pomaga enakost ali podobnost težav, kar v splošnem pomeni, da lahko temeljijo na številnih podobnih vzrokih.



Trening pred tekmo je lahko predpisan za več oseb z podobnimi oziroma primerljivimi značilnostmi. Če imamo strokovno vodstvo, bomo lahko iz izkušenj vodstva dobili napotke o možni ovirah in težavah. S tem pa imamo možnost izogibanja težavam. V principu so učinki podobni za večje število ljudi. Pozoren je potrebno biti predvsem na posebnosti, ki so odmik od splošno znanih vzrokov in posledic. Trening pred tekmo je lahko oblikovan tudi individualno za zgolj eno osebo, na podlagi njegovih značilnosti ter cilja. Pri splošnih značilnosti ima človek zato na voljo več možnosti zaučinkovito ukrepanje . V primeru posebnih pa je v primeru težav in samostojnega treninga najbolje obiskat osebnega zdravnika ali strokovnjaka. Samokontrola in disciplina je pri nekaterih osebah, kot temu rečemo, prirojena. Vendar dejansko temu ni tako. Vse svoje sposobnosti in aktivnosti se človek nauči, večinoma za njimi stojijo leta in leta trdega dela. Trening pred tekmo je tako niz aktivnosti, ki vodijo do uspeha.

To ne pomeni, da človek pri tem nujno vedno trpi fizično, bolj pomeni, da se mora pri tem odpovedat nekaterim enostavnejšim možnostim. Kar pa sčasoma postane dejansko laže. Trening pred tekmo med drugim omogoča, da se natančno izvedejo aktivnosti v vseh svojih lastnostih, motivacijo pa nam nudi zavdanje vzrokov in posledic. izkušnje pri tem lahko koristijo v široki paleti znanih dejstev, ki jih lahko koristno uporabimo pri doseganju cilja. Trening pred tekmo je potrebno izvesti z mislijo na tekmovanje.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/kako-trenirati-tik-pred-tekmo.html

Ni komentarjev:

Objavite komentar