torek, 7. junij 2016

Europass, išče priložnosti

Europass je iskanje kadrovske možnosti . Kadrovske priložnosti na trgu dela so od primera do primera različne, njihovim in splošnim zahtevam primerno mora biti oblikovan Europass. Največ ljudi pozna tiste kadrovske priložnosti, ki imajo značaj širši javnosti dostopne informacije. Objavljene so na različnih virih oziroma medijih, zato so široko dostopne. Obstajajo pa tudi kadrovske priložnosti, ki širši javnosti znane.



Gre za informacije internega značaja, lahko pa so zgolj na stopnji ideje oziroma zamisli. Informacije internega značaja so tiste, ki jih skrivajo pred javnostjo. Razlogov za skrivanje je več, predvsem je pogost razlog konkurenčna prednost. Z javno objavo v tem primeru delodajalec tvega, da preko iskanja kadra, konkurenca to razume, kot povečanje ali spremembo proizvodnih aktivnosti. Kar posledično zanjo pomeni, manjšanje možnosti za uspeh. Informacije na stopnji idej oziroma zamisli lahko spremeni v stvarnost prav Europass. Osebe, ki jim je zaupana kadrovska politika v podjetju, idejo ustvarijo ali prejmejo od sodelavcev, vendar ni ustreznih pogojev za izpolnitev. V primeru, da dobijo dovolj motivacije, pogoji lahko postanejo realnost, posledično nastane možnost za novo delovno mesto ali mesta. Motivacija je lahko Europass, ki je pravilno oblikovan. Bistvo motivacije ni v obveznih elementih, ampak v vsem ostalem. Kandidat se na tem mestu ne more razgovoriti o svojih načrtih, pogledih, pomembno pri tem je, da se izkaže kot potencial za podjetje oziroma delodajalca. Takšno informacijo je sicer dobro oblikovati na oseben način, saj takšna vsebina predstavlja pomembno razliko in je temu primerno zanimiva.

V tem primeru je Europass lahko ovira, druge oblike so lahko bolj uspešne pri kandidaturi. Velja pa kot pa tista, ki konkurira v množici drugih enakovredno. Velika konkurenca je največkrat prisotna pri objavi prostih delovnih mest v medijih. V vsakem primeru je dobro, da Europass upošteva izziv izvirnosti. Europass je lahko uspešen, če se zavedamo vseh okoliščin v katerih je nastala kadrovska potreba.

http://www.mojazaposlitev.si/kariera/zivljenjepis-cv/oblike-zivljenjepisov-s-primeri/europass-oblika-zivljenjepisa/

Ni komentarjev:

Objavite komentar