ponedeljek, 6. junij 2016

Vgradni hladilnik, množica možnosti

Vgradni hladilnik je ponujena množica možnosti . Izberemo po svoje, kar pomeni bodisi vgradni hladilnik bolj približati individualnim ali splošnim zahtevam. Individualne značilnosti zahtevanih lastnosti so lahko bolj ali manj v nasprotju z splošnimi. Prostornina je tipičen primer, izberemo jo lahko po splošni ali individualni oceni.



Splošna ocena je, da vgradni hladilnik z prostornino okrog sto litrov zadošča za dvočlansko gospodinjstvo, nad dvesto litrov pa je prostornina za družinske potrebe. Pri individualni izbiri je lahko prostornina poljubno določena. Razlike lahko vidimo v mnogih praktičnih primerih uporabe. Nekateri imajo radi razkošje prostora, ker preprosto ne marajo gneče v hladilniku. Tak način je tudi praktičen, saj več prostora omogoča razporeditev vsebine po individualnih zahtevah, predvsem pa pri uporabi ni potrebno neprestano premeščanje vsebine. Večji vgradni hladilnik ima slabo stran v investiciji, zahtevanem prostoru, porabljeni energiji ter drugi lastnostih. Ki so spet splošno ali individualno obravnavane. Kdor ima na voljo prostor, ni omejen s proračunom, lahko izbere poljubno. V veliko primerih pa se mora vgradni hladilnik prilagoditi danim razmeram. Manjše stanovanje za manjše število uporabnikov zahteva temu primerno velikost, pomembno pa je razmisliti tudi o energijski učinkovitosti in uporabnosti. Energijsko učinkovitost določajo razredi, prinašajo pa prihranke pri stroških. Z skrbnim načrtovanjem lahko izberemo manjši vgradni hladilnik z boljšim izkoristkom. Pri tem se je velikokrat treba zgolj otresti navade, da v hladilnik poenostavljeno povedano stlačimo vse po vrsti. Veliko je primerov, ko se v njem znajde vsebina, ki bi sicer lahko brez posledic našla svoje mesto drugje.

 Zavedati se velja, da se spreminjajo tudi prehranske navade, prav tako pa majhna prostornina ne pomeni nujno siromaštva, lahko pomeni obratno bistveno bolj kakovostno prehrano. Zato velja ob nakupu novega hladilnika razmisliti o prevetritvi svojih prehranskih navad, spremembe včasih koristijo bistveno širše od samih uporabnih lastnosti hladilnika. Vgradni hladilnik lahko izberemo z mislijo na sodobnost in prihodnost.

Ni komentarjev:

Objavite komentar