petek, 15. julij 2016

Prostovoljno zavarovanje izboljšuje zdravstveni sistem

Prostovoljno zavarovanje izboljšuje zdravstveni sistem . Zdravstveni sistem, ki ga poznamo obstoja že več kot stoletje. Na območju današnje države je nastal pod vzgibom naprednih idej. Več kot stoletje pred tem je človeštvo vstopilo v industrializirano realnost. Znanost in napredek sta omogočala pridobiti več. Kar je pomenilo velik splošen napredek. Imel pa je ta napredek tudi svojo ceno oziroma negativno posledico. Sodobnega naslednika kakovostnega odpravljana negativni posledic predstavlja prostovoljno zavarovanje.



 Napredek pred več kot dvema stoletjema je imel hibo v človeški nepripravljenosti nanj. Človek v veliko primerih ni mogel dohajati procesa, v procesih samih so se uporabljali zdravju škodljivi prijemi ter snovi. Vse to je pripeljalo do večanja števila oseb, ki so imele zdravstvene težave . Postopoma je dozorelo spoznanje, da bo potrebno organizirati zdravstveni sistem. Tako smo imeli prostovoljno zavarovanje oziroma njegovega predhodnika na območju naše dežele že več kot stoletjem. Vendar je šlo za manjše skupine, ki so si na ta način prizadevale s skupnimi manjšimi prispevki za večje zdravje vseh zavarovancev. Bil je eden izmed mnogih poizkusov izboljšanja stanja. V nadaljevanju se je zavarovanje posameznikov razširilo na vedno večje množice. Danes tako poznamo obvezno in prostovoljno zavarovanje. Obvezno, kot ime samo pove, morajo imeti vsi prebivalci države ter vse osebe, ki v državi izvajajo pridobitno dejavnost. S tem je organiziran zdravstveni sistem, ki deluje na zelo podobnih osnovah kot predhodnik izpred več kot stoletja. Poleg obveznega je možno pridobiti tudi prostovoljno zavarovanje.

To je lahko dopolnilno ali dodatno zavarovanje. V prvem primeru gre za sklenitev zavarovanja, katero omogoča pridobiti pravico do kritja stroškov nastalih z zdravljenjem katere obvezno zavarovanje ne krije. Dodatno prostovoljno zavarovanje pa za razliko od njega nudi zavarovancem večji standard storitev. S tem se obvezno zavarovanje nadgradi, z njim pa pridobimo več vsi. Tako zavarovanci, kot tudi celoten zdravstveni sistem. Prostovoljno zavarovanje je modra investicija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar