sreda, 15. november 2017

Golte, smučišče na vzhodnem obrobju Kamniško Savinjskih Alp

Golte je odlično smučišče na vzhodnem obrobju Kamniško Savinjskih Alp. Smučišče Golte se razprostira nad Mozirjem ter nudi enkraten pogled na vzhodne Karavanke, Savinjsko dolino ter Kamniško Savinjske Alpe. Dostop na smučišče iz doline je mogoč po panoramski cesti do hotela Golte ali preko nihalke Žekovec. Ime je dobila po istoimenski vasi, ki se nahaja ob spodnji postaji. Spodnja postaja se nahaja na nadmorski višini štiristo petindevetdeset metrov, zgornja pa na višini tisoč štiristo deset metrov.

Izjemni razgledi v vseh letnih časih

Nihalka na dolžini dobre tri kilometre dolgi razdalji lahko prepelje preko tristo oseb na uro, njeno obratovanje velja preverjati preko spleta. Obratovalni čas se spreminja glede na potrebe, zato ga velja pred odhodom preveriti. Za vožnjo do izhodišč smučarskih prog skrbi več naprav. Najzmogljivejša je trose dežnica Medvedjak, ki lahko prepelje preko tisoč tristo oseb na uro. Dvosedežnica Ročka lahko na nadmorski višini skoraj dvesto metrov prepelje tisoč sto osemdeset smučarjev na uro, vlečnica s sidri Stari stani dobrih devetsto smučarjev na uro, dvosedežnica Smrekovec dobrih osemsto oseb na uro.

Smučišče Golte ponuja lep razgled
Smučišče Golte ponuja krasen razgled


Na smučišču Golte sta na voljo tudi vlečnica s krogci Morava ter tekoči trak. Obe napravi lahko na prepeljeta vsaka po tristo smučarjev na uro. Proge smučišča Golte so med seboj različne, najdaljša je kilometer tristo dolga proga Ročka. Označena je z rdečo zahtevnostno stopnjo, kar pomeni srednje zahtevna proga. Druga najdaljša je Družinska proga, dolga je skoraj kilometer, označena je z modro zahtevnostno stopnjo kar pomeni lahka proga. Lahke proge na smučišču Golte so še Turist, Morava in Lahovnica z dolžinami sedemsto štirideset dvesto šestdeset ter osemsto sedemdeset metrov. Srednje zahtevne proge so poleg proge Ročka še Medvedjak, Poljana, Preseka, Blatnik, Stari Stani ter Pastirska z dolžinami šesto, šesto sedemdeset, sto sedemdeset, šesto štirideset, šesto osemdeset metrov. Težavna proga na smučišču Golte je sedemsto metrov dolga proga Limona.

https://www.skifun.eu/sl/slovenija/golte/


Ni komentarjev:

Objavite komentar