sobota, 28. september 2013

Najcenejše kartuše so dostopne vsem

Najcenejše kartuše lahko najdete pri spletnih ponudnikih, v njihovih trgovinah ter v fizičnih trgovinah, ki se ukvarjajo s prodajo tiskalnikov ali opreme za tiskanje. Vsi veste, kako so lahko drage nadomestne kartuše, zato vsi, še posebej tisti, ki svoj tiskalnik uporabljajo le za domačo uporabo, vse bolj pogosto iščejo najbolj poceni načine. Najcenejše kartuše so tiste, ki jih ni izdelalo podjetje, ki proizvaja tiskalnike, ampak podjetje, ki se ukvarja zgolj s polnjenjem že uporabljenih praznih kartuš. To so tiste kartuše, ki jih uporabniki prodajo podjetjem, da jih slednje temeljito očistijo in na novo napolnijo. Takšnim kartušam pravimo na novo napolnjene ali obnovljene kartuše.

Lahko pa se obnavljanja kartuše lotite sami, če si boste kupili set za polnjenje kartuš. Da bi pa bil postopek opravljanja tako kot je treba, morate pred samo polnitvijo preveriti nekaj lastnosti. Nekatere kartuše žal ne dopuščajo ponovnega polnjenja, saj so nekateri proizvajalci svoje kartuše zaščitili. Do najcenejše kartuše boste tak prišli le, če imate znanje in izkušnje kako takšen varnostni sistem zaščite prelisičiti. Prav lahko pa se vam zgodi, da je stara kartuša že v tako slabem stanju, da jo je nemogoče napolniti, zato pred samim polnjenjem preverite, v kakšnem stanju je šoba kartuše. Če je poškodovana ali pa slučajno tako zelo umazana, da se je več ne da očistiti, potem bo znova napolnjena ustvarja zelo nekvaliteten izpis. Lahko se zgodi, da bo natis zapacan, da bodo na njem črte ali prazni prostorčki. Tudi v Sloveniji so podjetja, ki se ukvarjajo z odkupom starih kartuš. Slednji rabljene kartuše zberejo, jih s topili temeljito očistijo, pregledajo, če so vsi deli celi in delujoči, šele nato jih napolnijo.

Ker tudi na področju ponovnega polnjenja oziroma obnavljanja kartuš vlada konkurenca, se vam ni treba bati, da bi bile takšne, najcenejše kartuše tudi nujno nekvalitetne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar