torek, 3. junij 2014

Adidas novosti in tradicija

Adidas je blagovna znamka športne opreme . Blagovna znamka Adidas se med konkurenčnimi znamkami lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, saj le-ta šteje skoraj sto let.

Začetki segajo v čase po drugi svetovni vojni, letnica uradnega začetka velja 1920. Blagovna znamka Adidas je skovanka iz imena ustanovitelja. Adi in Dass je del imena Adolf "Adi"Dassler . Za začetke znamke Adidas lahko rečemo, da je bilo družinsko podjetje, saj so pri izdelavi najprej čevljev sodelovali še ustanoviteljev oče in dva brata. Odmevni uspeh, ki je znamko Adidas uvrstil na svetovni seznam konkurenčnih izdelkov, je pomenil nastop na Olimpijskih igrah leta 1936 v Berlinu. Pomembno spremembo v lastniški strukturi je Adidas doživel v 90' minulega stoletja. Najprej se je za znamko Adidas sprememba zgodila z uvrstitvijo na borzo, kasneje pa z menjavo lastnikov.

Kljub spremembam lastništva ostaja zavezanost k kakovosti vodilo in motivacija za vse izdelke na trgu, kot vse izdelke, ki so v fazi razvoja in kot taki domena razvojnega oddelka ter vseh, ki pri razvoju sodelujejo. Razvojni oddelek pri razvoju sodeluje z več različnimi udeleženci razvoja. Različni udeleženci razvoja so pomembni za dober vir informacij o tako novostih, kot dosedanjih izdelkih. Novosti , katere se uvaja v proizvodnjo ter posledično na trg morajo slediti usmerjenosti predhodnih izdelkov. Prevelika raznovrstnost generacij izdelkov bi lahko povzročila zmedo, ki bi v skrajnem primeru pomenilo, da se kupci ne bi več znašli ter v zmedi raje odšli h konkurenci. Na drugi strani so novosti potrebne, da se med kupci ne pojavijo dvomi o dosedanjih naprednih prijemih in stalnih izboljšavah proizvodov.

Dobra mešanica in kompromis novosti in tradicionalnih lastnosti so pogoj za uspešno in konkurenčno nastopanje na trgu. Brez dobre mešanice novosti in tradicionalnih lastnosti bi se izgubila prepoznavnost blagovne znamke. Adidas ima glede na rezultate anket več kot odličen posluh za tako uvajanje novosti, kot tradicionalne lastnosti.

Preglejte ponudbo Adidas na tej povezavi

Ni komentarjev:

Objavite komentar