ponedeljek, 30. marec 2015

Kampiranje s šotorom, bivanje na prostem

Kampiranje s šotorom omogoča bivanje na prostem . Kampiranje s šotorom je starejša, lahko oblika bivanja na prostem. V preteklosti so jo koristili popotnik ali osebe, ki so svoje aktivnosti opravljali na prostem. Razlika med popotniki in osebami, ki so svoje aktivnosti opravljali na prostem ter zunaj urbanih naselji, so narekovali drugačne zahteve. Popotniki so želeni enostavnost zagotavljanja strehe nad glavo.



Kampiranje s šotorom je enostavna oblika strehe nad glavo. Hitro se jo lahko zagotovi, hkrati pa omogoča hitro premikanje na drugo lokacijo. Popotniki so se v največ primerih odločili za osnovne izvedbe. Osebe, ki so svoje aktivnosti opravljale na prostem oziroma zunaj urbanih okolji, so na enem mestu oziroma lokaciji živeli dlje časa. Daljše bivanje je največkrat zahtevala narava same aktivnosti. Lahko je šlo za sezonsko aktivnost, ali pa aktivnost, ki je zahtevala daljši čas prisotnosti iz drugih razlogov. Kampiranje s šotorom je v tem primeru drugačna oblika bivanja, kot kratkotrajna različica. Ker ni bilo zahteve po dnevnem postavljanju, podiranju in premikanju na druge lokacije bivanja, si je lahko človek kampiranje s šotorom uredil temu primerno. Predvsem je zahteval večjo kakovost bivanja. Kakovost bivanja je narekovala predvsem bistveno večjo podobnosti in prisotnost lastnosti, ki so značilne za urbano okolje bivanja. Narekovale so jih človekove potrebe in zahteve. Predvsem je bilo zaželeno udobje bivanja. Udobje bivanja je imelo prednost pred enostavnostjo, ki je bilo značilno za krajši čas kampiranja.

 Kampiranje s šotorom je tako lahko v enostavni ali zahtevnejši inačici. Predvsem kampiranje s šotorom izbere človek po lastnih zahtevah, možnostih in izkušnjah. Zahteve so predvsem povezane z želeno kakovostjo bivanja. Možnosti so predvsem povezane z želeno investicijo človeka v takšno bivanje. Izkušnje narekujejo predvsem izbiro lastnosti bivanja, katere so se v preteklosti izkazale kot najboljše. V veliki meri se bodo enake lastnosti zahtevale tudi v prihodnosti. Kampiranje s šotorom nudi odlične možnosti bivanja na prostem.

http://www.campingrovinjvrsar.com/sl/Kampi/Porto_Sole_Vrsar

Ni komentarjev:

Objavite komentar