sobota, 20. februar 2016

Kompresijske nogavice aktivirajo mišice

Kompresijske nogavice lahko aktivirajo mišice . Poleg aktivacije mišic kompresijske nogavice poskrbijo tudi za oporo ter hitrejšo regeneracijo po končani aktivnosti. Hitra regeneracija je sestavni del vsake aktivnosti. Z njo organizem obnovi svoje sposobnosti, ter jih pripravi za aktivnosti v prihodnosti. Vsi, ki se resneje ukvarjajo s športnimi aktivnostmi kompresijske nogavice poznajo. Uporabljajo jih pri vadbi, treningu, tekmovanju ter kot rečeno v času počitka. Učinek uporabe se pozna kmalu.



Najbolj očitni so boljši rezultati treninga oziroma tekmovanja, kaže pa se tudi v manjšem številu poškodb. Rezultati so boljši, ker kompresijske nogavice poskrbijo za boljši pretok krvi skozi žile. Posledično srce lahko načrpa več krvi ter jo obogateno s kisikom lahko pošlje vsem porabnikom. Proces deluje krožno, kar pomeni, da vsaka nova ponovitev prinese manjše, vendar pomembno izboljšanje. Z ponavljanjem tega procesa se postopoma vendar učinkovito poveča splošna sposobnost organizma. Slednji pa ne vpliva zgolj na sposobnosti namenjene športu in rekreaciji, ampak tudi drugim aktivnostim. Človek je bolj vitalen, bolje se počuti, v času nevarnosti bolezni ima boljši obrambni mehanizem, zaradi boljših reakcij pa je sposoben preprečevati poškodbe. Zato mnogi kompresijske nogavice uporabljajo tudi izven rekreacije oziroma športa. Takšna uporaba je znana tudi pri drugi športni opremi. Za dobro izbiro je potrebno posvetiti nekaj pozornosti lastnostim. Kdor jih ne pozna, se lahko o njih informira preko različnih virov. Dobre kompresijske nogavice so tiste, ki so kvalitetne, anatomsko oblikovane, udobne, iz dobrih materialov ter imajo v vseh procesih od razvoja do proizvodnje uporabljene vse najnovejše tehnologije.

 Ponudba je danes velika, temu primerno pa se poleg dobrih izkušenj od časa do časa prikradejo tudi slabe. Nekatere ponudbe preprosto niso dobre. Vendar jih včasih zaradi prodajnih motivacij izberemo. Zakaj potrebuje tak izdelek prodajno motivacijo vidimo ob uporabi. Zato velja včasih vztrajati pri načelih dobre izbire. Kompresijske nogavice lahko dobro izberemo preko lastnih izkušenj ali pa dobre reference.

Ni komentarjev:

Objavite komentar