torek, 21. junij 2016

Skladi, dobiček in varnost

Skladi nudijo dober donos skladno s sprejetim tveganjem in dobro proučitvijo vseh okoliščin. Dober donos si želi vsak naložbenik, skladi sami lahko poleg tega ponudijo tudi varno naložbo. V seveda ustreznem razmerju, narekujejo jih dejavniki naložbe . Pojma dobiček in varnost sta velikokrat napačno razumljena, zato prihaja do razočaranj naložbenikov.



Vzrokov je lahko več, so od primera do primera različni. V nekaterih primerih so skladi razočaranje zaradi pretiranih in nerealnih pričakovanj naložbenikov. Pri tem gre velikokrat za napačen vir informacij, ki nagovarja potencialne naložbenike. Namen vira je seveda pridobiti čim več potencialnih naložbenikov, slednji pa so pred odgovorno odločitvijo. Da lahko skladi postanejo dejansko dobra naložba mora oseba najprej preveriti vsa dejstva. Vir informacij zagotovo ni edini, vedno so na voljo tudi alternativne informacije. Več različnih virov informacij je zelo dober način preverjanja, če jih pravilno izberemo. Gre za vzorec odločanja po načelu več glav več ve. V primeru, da so skladi dobro ocenjeni preko več različnih mnenj to pomeni dobro referenco odločanja. Pogosto se med napakami pojavljajo tudi nerazumevanja osnov trgovanja. Ko se odločimo izvesti določen nakup blaga ali dobrine, je na drugi strani vedno ponudba, ki nam to ponuja. Jasno po največji možni ceni, sami pa obratno želimo čim bolj ugodno ceno. Dogovor o ceni se sklene pri ceni, ki je za ponudnika najnižja možna, za kupca pa največja možna.

Na oblikovanje cen pa ne vplivata le kupec in prodajalec, ampak tudi okolica. Imamo tako večji krog kupcev, kot tudi večji krog prodajalcev. Z konkurenco postane trgovanje bolj aktivno, saj ima tako ponudba kot povpraševanje več alternativ. Na teh preprostih dejstvih morajo biti naložbeniku predočeni skladi. V primeru, da se bo ob odločitvah vedel dejstvom primerno, naložba ne more biti slaba. Skladi zahtevajo premišljeno odločanje med številnimi ponudbami ter njim lastnimi lastnostmi, z dobro izbiro lahko dobimo eno najboljših investicij na trgu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar