nedelja, 22. oktober 2017

Kuhinjske nape so učinkovite sladno z izbiro in izvedbo odvoda zraka

Kuhinjske nape so tako učinkovite, kot je njihova učinkovita izbira ter izvedba odvoda zraka iz kuhinje.

 Kuhinjske nape čistijo zrak ob pripravi hrane ali neprekinjeno. Odvajanje zraka je učinkovito, ko upoštevamo nekatera osnovna dejstva. Čisto vse kuhinjske nape so tako učinkovite, kot je učinkovita zasnova odvoda zraka. Neprimeren premer cevi je ovira, ki izniči ali zmanjša dobre lastnosti še tako odlične kuhinjske nape. Priporočljiv premer je sto petdeset milimetrov, v primeru manjšega premera je pred vgradnjo modro razmisliti o zamenjavi. Drug ovira je število kolen oziroma drugih podobnih ovir pri pretoku zraka. Najbolje je imeti čim bolj neposreden odvod zraka iz kuhinje. Podobno tudi v tem primeru ob nakupu kuhinjske nape premislimo o zamenjavi. Sodobne napeljave imajo kondenzacijsko past.

Ta preprečuje, da bi se kondenzna voda stekala v elektromotor ventilatorja. Kondenzacijska past je plastični nastavek, ki ima na notranji strani pripravljen zajem, v katerem kondenzna voda izhlapi. Učinkovitost kuhinjske nape je nadalje odvisna od števila filtrov ter njihovega vzdrževanja. Manj filtrov pomeni enostavnejši in učinkovitejši prenos zraka iz kuhinje. Vendar imamo s tem slabše čiščenje zraka in nečistoč, ki se lahko pri prostem pretoku nabirajo na instalaciji ter s časom začne povzročati probleme. Bolj enostavno je imeti primerno število filtrov, optimalno zmogljivo kuhinjsko napo ter redno skrbeti za čiščenje ali zamenjavo filtrov.

Zamenjave filtrov se večina ljudi otepa, vendar je pogosto strah povsem odveč. Za enostavno čiščenje ali zamenjavo filtrov najprej poskrbimo z izbiro kuhinjske nape. Ob nakupu zahtevamo demonstracijo vzdrževanja. Ta del sicer radi vsi preskočimo, vendar s tem zgolj prenesemo težavo za določen čas, s slabo izbiro pa dobesedno prinesemo težavo domov. Pomembno je tudi pomisliti na dobavljivost rezervnih in nadomestnih delov v predvidenem času uporabe kuhinjske nape. Večji kot je čas predvidene uporabe, bolj se velja zanesti na uveljavljene proizvajalce ter nam najbolj dosegljive proizvajalce kuhinjske nape.

Preverite ponudbo tukaj

Ni komentarjev:

Objavite komentar