petek, 4. september 2020

Čiščenje telesa si privoščite vsaj enkrat na leto

 

Tako kot morate skorajda vsak dan očistiti svoje prostore, zlasti tiste, v katerih se najpogosteje nahajate, pa morate na vsake toliko časa poskrbeti tudi za temeljitjše čiščenje telesa. Če sodite v tisto skupino oseb, ki dobro pazijo, s čim se prehranjujejo, potem za čiščenje telesa dovolj učinkovito poskrbite že sproti. To je na dolgi rok zelo dobro za vaše počutje in ne nazadnje tudi za zdravje.

detox krožnik


Za vse tiste pa, ki med letom v telo vnašate prevelike količne nezdrave hrane, pa je dobro, da vsaj enkrat na leto naredite temeljito čiščenje telesa. Ker se boste kasneje veliko bolje počutili, se boste morda določenim vrstam živil odrekli za vedno.

Telo očistite tudi stresa

Čiščenje telesa pa se še zdaleč ne navezuje samo na hrano. To pomeni, da pri čiščenju telesa ne boste pazili samo na to, da jeste zdravo hrano, temveč še na druge številne dejavnike. Pomembno je, da znižate raven stresa. To boste najlaže naredili tako, da se boste za določen čas odpravili nekam v naravo, kjer se boste lahko v miru pogovorili tudi sami s seboj.

Obenem se pričnite ukvarjati z vsaj eno od telesnih aktivnosti, ki so vam ljube. Na voljo imate cel kup preprostih aktivnosti. Tudi to bo zelo dobro vplivalo na čiščenje telesa. A z dejavnostjo se boste morali ukvarjati vsaj trikrat na teden.

Telo očistite s pomočjo mirnega in kakovostnega spanca

Ne nazadnje pa dober recept za najučinkovitejše čiščenje telesa vključuje še večjo mero mirnega in kar se da kakovostnega spanca. Če se le da k nočnemu počitku odidite pred polnočjo, zjutraj pa zato vstanite nekoliko prej. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar