sreda, 2. september 2020

Jedilnik za hujšanje

Če bi radi shujšali, moramo vsekakor začeti v kuhinji. Morda bi si mislili, da bo treba iti na zrak in začeti z rekreacijo, a to je le dobrodošel ukrep, ne pa povsem nujen. Prvi ukrep naj bo prilagoditev jedilnika, saj je prekomerna teža bržkone posledica pretiranega vnosa hrane. Ne moremo si predstavljati, da bi lahko
jedilnik za hujšanje

uspešno shujšali brez urejene prehrane, medtem ko z učinkovitim jedilnikom lahko shujšamo tudi brez gibanja. Seveda je najbolj priporočljiva kombinacija, torej da jedilnik za hujšanje dopolnimo z rednim gibanjem, morda tudi z nekaterimi specifičnimi vajami za hujšanje. Da bo rezultat kar najboljši, moramo vse ukrepe povsem podrediti končnemu cilju. Tako tudi jedilnik za hujšanje zelo premišljeno oblikujemo, da bo ponudil kar najboljši rezultat. Žal se ne moremo zanašati na kakšne že pripravljene jedilnike, še manj na diete in programe, ki obljubljajo bliskovito izgubo odvečnih kilogramov. Jedilnik za hujšanje mora biti vedno prilagojen posamezniku, ni pa treba, da se oblikovanju jedilnika sploh posebej posvečamo, če le zagotovimo nekaj ključnih prilagoditev.

Enostaven jedilnik za hujšanje

Brez pretiranih prilagoditev bodo lahko shujšali predvsem tisti, ki tudi sicer vzdržujejo zdrav življenjski slog. A večinoma to ne velja za tiste, ki imajo prekomerno telesno težo. Pri teh bo za jedilnik za hujšanje najprej ključno to, da z njega odstranimo živila z visoko kalorično vrednostjo. Dovolj je že to, da za začetek znižamo vnos kalorij in dopustimo telesu, da začne za delovanje porabljati lastno energijo in maščobnih zalog. To pomeni, da jedilnik za hujšanje morda niti ne bo drugačen ob običajnega, le porcije bodo nekoliko manjše. Seveda lahko v praksi veliko boljši učinek dosežemo, če kalorična živila nadomestimo z nekoliko manj kaloričnimi, tako hitro močno zmanjšamo vnos energije, ne da bi zaradi tega morali manj jesti. Povsem prilagojen jedilnik za hujšanje pa vključuje živila, ki so skrbno izbrana zaradi svoje hranilne in kalorične vrednosti. Preberite več o tem v članku Zdravo hujšanje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar