petek, 11. september 2020

Vetrovi in napihnjenost naj postanejo le še preteklost

 Se vam je že kdaj pripetilo, da so vas v množici ljudi spremljali še pogosti vetrovi in napihnjenost? Če ste pokimali, bi verjetno še dodali, kako nelagodno ste se počutili in ste v resnici komaj čakali, da pridete domov in se skrijete pred celim svetom. Če se vam to dogaja preveč pogosto, pa je skrajni čas, da na tem področju nekaj ukrenete.

V resnici vetrovi in napihnjenost ne spremljajo samo nekaterih med vami. Lahko celo rečemo, da je to vse pogostejša težava, ki pa pogosto nastane zaradi slabega in preveč hitrega prehranjevanja.

Vetrove in napihnjenost odpravite z uživanjem zdrave hrane

Vetrovi in napihnjenost bodo še hitreje odšli v pozabo, če boste pri uživanju hrane pozorni na to, kaj dajete v usta. Če ste pogosto prehranjujete s hitro hrano, sladkarijami ter podobno, potem se niti ne bi smeli preveč čuditi, zakaj se soočate s tovrstnimi težavami.

manj vetrov in napihnjenosti z zdravo hrano


Morda je čas, da pri nakupovanju hrane ne mečete vsega v košare. Izogibajte se na primer vsej hrani, ki se nahaja v konzervah. Nikakor ne kupujete vode v plastenki. To je le nekaj preprostih pravil, ki lahko na zelo hiter in učinkovit način preženejo od vas vetrove in zoprno napihnjenost.

S telovadbo odženite napihnjenost in vetrove

Čeprav se boste v fazi napihnjenosti počutili preveč lene, da bi na primer sedli na kolo, pa bi to morali v resnici narediti. Vetrovi in napihnjenost so pogosto posledica tudi zelo neaktivnega življenja. Sicer pa vam, ko ste napihnjeni in vas mučijo vetrovi, ni treba sesti na kolo. Lahko odidete le na kratek in miren sprehod. Ena od možnosti je tudi ta, da doma pospravljate in se tudi na ta način vsaj malo zmigate.

 

Več nasvetov za lajšanje prekomernega napihovanja si lahko preberete na spletni strani Donat.mg.

Ni komentarjev:

Objavite komentar